Search
Close this search box.
rem-koolhaas-ontwerpt-feyenoord-stadion

Toparchitecten willen Feyenoord-stadion bouwen

Feyenoord krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de nieuwbouwplannen voor het nieuwe stadion.

De gerenommeerde Rotterdamse architect Rem Koolhaas wil met zijn bedrijf OMA (Office of Metropolitan Architecture) in samenwerking met bouwconsultant Arup en de gemeente Rotterdam een gebied ontwikkelen met het indrukwekkendste stadion van West-Europa.

De bouw van een dergelijk stadion is alleen mogelijk door het hele gebied rondom de Kuip opnieuw in te richten. Dat betekent ook een opwaardering van heel Rotterdam-Zuid, een nieuwe verkeersstructuur en een snelle verbinding met het centrum.

Indien dit plan daadwerkelijk van de grond komt zal de begroting van Feyenoord flink opgeschroefd worden naar zo’n 100 miljoen euro.

De gemeente en de club zijn in ieder geval erg enthousiast over de plannen van Koolhaas die al meer imposante projecten in Rotterdam heeft gemaakt zoals De Markthal en De Rotterdammer. Hierdoor zou de ontwikkelingen rondom het nieuwe stadion in een stroomversnelling kunnen raken.

De bouwbedrijven BAM en Volkers Wessel en de stichting Red de Kuip zullen het nieuws met minder enthousiasme begroeten. Zij waren aanvankelijk de drie belangrijkste gegadigden om Feyenoord te voorzien van een nieuw dan wel vernieuwd stadion maar zijn bij voorbaat kansloos wanneer OMA en Arup zich ermee gaan bemoeien.

ook interessant

De transfer is nog niet eens officieel, maar toch wordt Rick Karsdorp’s Instagram-account al overstelpt met AS Roma-fans...

Amateurclub JVC Cuijk wist gisteravond knap met 2-1 te winnen van de profclub MVV Maastricht. Het feestje werd...

Pikante quotes van Christie Bokma, de geschoffeerde ex van Rafael van der Vaart. Mevrouw werd twee weken geleden...

Jeugdspeler Xavi Simons heeft voor de vierde keer op rij Ballon d’or voor jeugdspelers gewonnen. Het toptalent speelt...

Wanneer een Oranje-speler het waagt zijn mond dicht te houden tijdens het volkslied, krijgt hij heel Nederland over...

De Belgische politie heeft deze week een inval gedaan in het huis van de Belgische voetballer Timmy Simons....