Search
Close this search box.
Die keer dat Theo Maassen er met de UEFA Cup van PSV vandoor ging

Toen Theo Maassen de UEFA Cup van PSV jatte

Een nieuwe Europa Cup is voor PSV ver weg na de blamage van gisteravond, een prijs die de Eindhovenaren al tweemaal in hun handen sloten.

De UEFA Cup die de Eindhovenaren in 1978 wonnen, wordt begin deze eeuw gestolen. Een jaar lang ontbreekt ieder spoor van de trofee en het zilverwerk wordt vervangen door een replica. Dan haalt cabaretier Theo Maassen de gestolen cup op live televisie doodleuk uit zijn tas.

Die keer dat Theo Maassen er met de UEFA Cup van PSV vandoor ging
© YouTube

Presentator Jack van Gelder reageert lacherig op de onthulling, en denkt overduidelijk dat de Brabander een geintje maakt. Maar de UEFA Cup is wel degelijk authentiek. Maassen heeft het relikwie ontvreemd tijdens opnames van de tv-serie All Stars.

“Ik heb hem zelf gestolen, op de dag dat één van mijn beste vrienden een kindje kreeg”, legt Theo bloedserieus uit. “Toen heb ik hem aan haar gegeven en dat is een ontzettende huilbaby geworden.”

Maassen wil de beker overhandigen aan oud-PSV’er Stan Valckx, die ook in de studio aanwezig is. Valckx weigert, en zegt dat Theo hem zelf maar moet komen brengen. “Nee, dat durf ik niet”, antwoordt de grapjas. “Ik weet ook m’n god niet wat de consequenties zijn. Het is natuurlijk toch gewoon strafbaar.”

Die angst blijkt terecht, want PSV kan niet lachen om de diefstal. De club doet aangifte, en Theo moet voor de rechter verschijnen. Hij stemt uiteindelijk in met een taakstraf van 20 uur.

Maar in 2007 zorgt Theo in Studio Voetbal opnieuw voor verbaasde gezichten. Als Jack van Gelder hem lacherig vraagt of hij nog gestolen prijzen heeft meegenomen, haalt hij een Supercup-plaquette tevoorschijn. Het zilverwerk had hij met hulp met collega Hans Teeuwen meegenomen. Hans van Breukelen neemt de prijs mee terug naar Eindhoven en verdere consequenties blijven uit.

En driemaal is scheepsrecht: vier jaar later haalt Theo in De Wereld Draait Door wéér iets uit zijn tas. Dit keer gaat het om de kampioensschaal van Ajax. Weer is er verbazing in de studio, maar ditmaal gaat het om een pr-stunt voor het Ajax-museum. Toch trapt zelfs de politie erin: ze komen naar de studio om Theo in te rekenen. Als het om een grap blijkt te gaan, gaan ze met de cabaretier op de foto.

 

 

 

ook interessant

Kenneth Vermeer keept zaterdag waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Frank de Boer wil de resevedoelman daarmee bedanken...

Maar wat weten we eigenlijk over deze eigenwijze voetbalanalist? Dit is Inge Bruggink, de vrouw van Arnold Bruggink....

De Duitser Christoph Kramer maakte zijn basisdebuut in de WK-finale en kwam al vroeg in de wedstrijd keihard...

Hoewel Rafael Nadal de laatste jaren wat minder grand slams wint, heeft hij nog steeds een prima leven....

Een knappe vriendin hebben is leuk, maar er zijn kennelijk grenzen. De Mexicaanse eSporter Douglas Martin was al...

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, zou je denken. Dat gezegde gaat echter niet op...