Search
Close this search box.
Ajax - Real Madrid 1995

Hoe Ajax een staande ovatie kreeg van het Real Madrid-publiek

Ajax weet zijn tegenstander, en dat is er één van formaat. Real Madrid is de volgende horde op weg naar Champions League-glorie. Voor een goede prestatie van Ajax tegen de Koninklijke is het hard zoeken, want de laatste acht ontmoetingen gingen allemaal verloren.

Maar die laatste zege is er één om van te smullen. We hebben het over de Champions League-groepswedstrijd van 1995, toen de rollen waren omgedraaid. Ajax was destijds de regerend Champions League-winnaar. Veel spelers uit het successeizoen bleven in Amsterdam, waardoor Louis van Gaal een topteam op kon stellen.

Ajax - Real Madrid 1995
© YouTube

Dat dit Ajax een geoliede machine was bleek wel uit de veldverhoudingen. Real Madrid kwam er niet aan te pas en in dat opzicht viel de eindscore van 2-0 laag uit. Dat kwam onder andere omdat een loepzuivere goal van Patrick Kluivert werd afgekeurd. Ook een vrije trap van Jari Litmanen, die overduidelijk via de lat in doel verdween, werd niet opgemerkt door de Duitse scheids.

Ajax - Real Madrid 1995
© YouTube

De beloning voor Ajax kwam pas in de 64e minuut. Litmanen schoot beheerst binnen na een prachtige pass van Finidi George. Patrick Kluivert maakte er later 0-2 van, met één van zijn befaamde puntertjes.

Ajax - Real Madrid 1995
© Imgur

Dat het thuispubliek wel inzag dat Real met die uitslag goed wegkwam, bleek uit een legendarisch moment na de wedstrijd. Het Madrileense publiek gaf het gouden Ajax een staande ovatie. Of Ajax het kunstukje van ’95 kan herhalen, weten we op 13 februari. Dan staat de eerste ontmoeting met Real Madrid op het programma.

ook interessant

Amerika speelde voor de WK-kwalificatie een waar sneeuwduel tegen Costa Rica. Zie hier de beelden van de wedstrijd...

Van bekende Nederlanders wordt verwacht dat ze objectief zijn, maar da’s natuurlijk onzin. Mark Rutte onthulde onlangs nog dat hij het heel...

Wat zou Dirk Kuyt zeggen als hij onderstaande beelden ziet? Tijdens de huldiging van Galatasaray kreeg ook Wesley...

De in Mechelen geboren Daryl Werker is het toonbeeld van Limburgse passie . De 22-jarige Limburger groeide uit tot...

Merkwaardig voorval: een voetballer wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald door een andere speler, met de bal nog...

Soms gebeuren er dingen op de amateurvelden die echt niet door de beugel kunnen. Van vechtpartijen tot de...