Search
Close this search box.
Toch nog Johan Cruijff-stadion

Toch nog Johan Cruijff-stadion? “In een stroomversnelling”

Het werd direct na zijn dood geopperd, maar toch is het er nog steeds niet van gekomen: een naamsverandering van de Amsterdam ArenA naar het Johan Cruijff Stadion.

Het plan is echter niet van de baan. Dat laat Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, aan All Stars Radio weten. De Amsterdam ArenA, de gemeente Amsterdam en Ajax zijn nog altijd in gesprek. Zoals verwacht is het vooral een financiële kwestie.

“Het heeft met financiën te maken, met de waarde die het stadion vertegenwoordigd”, vertelt Thate, die hoopt dat er op 25 april meer duidelijkheid is. Op die dag zou Cruijff 70 jaar zijn geworden. “We merken dat de gesprekken in een stroomversnelling zitten. Voor 25 april spreken alle partijen opnieuw met elkaar en de intentie is om er snel uit te komen.

Een eerbetoon in Nederland aan de voetballegende kan niet uitblijven, helemaal nadat FC Barcelona bekendmaakte een nieuw stadion naar Cruijff te vernoemen.

ook interessant

Het is weer zaterdag. En dus weer tijd voor een leuke chick van een bekende voetballer. Vandaag is...

Op het veld zal PSV het overduidelijk lastig krijgen tegen Manchester United, dus enkele Eindhovense fans proberen de...

Volgens Hans Kraay jr. is de voetbalwereld tegenwoordig veel te veel bezig met uiterlijk vertoon. Volgens Kraay zijn...

Armando Diego Maradona in het Limburgse Heksenberg, dat leek te mooi om waar te zijn. Klopt: de voormalig...

Fred Friday is de nieuwste aanwinst van AZ en moest zichzelf dus nog even voorstellen aan zijn nieuwe...

Vincent Janssen mag er dan bar weinig van bakken bij Tottenham Hotspur, zijn teamgenoten krijgen dagelijks voetballes van...