Search
Close this search box.
Tete: 'Kritiek op gamen is onzin'

Tete: “Kritiek op gamen is onzin”

Kenny Tete is pas 20 jaar, maar bepaald niet op zijn mondje gevallen. De rechtsback van Ajax weerlegt in duidelijke bewoordingen de kritiek die de laatste weken op zijn ‘Playstation’-generatie geleverd wordt.

“Die term hoor ik de laatste weken veel”, zegt de rechtsback van Ajax in gesprek met VI. “Nou, ik speel ook graag op de PlayStation, dus ik ben zoveel anders dan mijn generatiegenoten.”

Dat vindt Tete echter geen reden tot kritiek, zoals Sneijder dat onlangs leverde op zijn jongere teamgenoten. De ervaren Oranje-middenvelder vindt gamen maar kinds en niet echt mannelijk.

“Onzin”, aldus Tete daarover. “Het klopt dat we bij Oranje ook veel op de PlayStation spelen. Als je alleen op je kamer ligt en je hebt al gerust, dan is het een goede manier van ontspanning. Maar we kaarten ook echt nog wel. Het is daarom een onzinnige discussie.”

Hij vervolgt: “Mensen die opeens veel kritiek daarop hebben, gebruiken toch ook gewoon een iPhone? Wat ik wil zeggen: het zijn ontwikkelingen die bij deze tijd passen. Volgens mij moeten we daar niet zo krampachtig over doen.”

ook interessant

Oké, nog een Neymar berichtje dan. Neymar Jr. heeft namelijk een videoboodschap ingesproken voor ons. Hello Brazilian folks,...

De Duitse international Kevin Grosskreutz heeft zich dit weekend misdragen tijdens het stappen. Grosskreutz, spelend bij Borussia Dortmund,...

Misschien wel de beste Nederlandse voetbalster aller tijden. Wie zijn haar ouders eigenlijk? En wat verdient ze?...

De Ajax-aanhang mag in Den Haag demonstreren omdat ze niet welkom zijn bij het bekerduel tussen Scheveningen en...

Een bijzondere dag was het voor Zlatan Ibrahimovic vandaag. Van de speler van Paris St. Germain is in...

Dat Wesley dikke mazzel heeft met Yolanthe weten we allemaal. Nu uw aandacht voor het jongere zusje van...