Search
Close this search box.
Spectaculaire Hyves terugkeer in de maak

Spectaculaire terugkeer van Hyves in de maak

Ja, je leest het goed. Er zijn serieuze plannen om Hyves terug te brengen op het wereldwijde web. Met alle heisa rondom Facebook wordt het hoog tijd om de likes in te ruilen voor krabbels en dansende bananen, vinden de initiatiefnemers.

Voor als je écht jong bent: Hyves groeide in 2004 in sneltreinvaart uit tot het populairste social network van Nederland. Facebook bestond in de tijd nog niet eens. Op Hyves deed je in principe alles wat je nu op Facebook doet, naast het ‘pimpen van je profiel’ en ‘gadgets’ naar je vrienden sturen (lees: afgrijselijke glitter-plaatjes). Check onderstaand kunstwerkje dan!

Hyves profiel pimpen
© Hyves

De site Tijdvoorhyves.nl mist die goede oude tijd en start een initiatief om Hyves terug te brengen. Het is volgens oprichters Patrick en Joas de hoogste tijd om het internet wat socialer te maken, nu bedrijven als Facebook jouw persoonlijke informatie misbruiken. “Waarom de kwaadwillenden blijven bijschaven als we het zelf beter kunnen doen?” schrijven zij. “Laten we samenwerken aan een socialere toekomst.”

Waarom de comeback van Hyves dan de ideale oplossing is? “Het wordt tijd om de sociale waardes die Hyves met zich meebracht weer op te pakken, door te zetten en naar een hoger niveau te brengen.”

Er zijn de nodige struikelblokken, want de naam Hyves is in handen van de Telegraaf Media Groep. Nadat Facebook de site in 2013 wegconcurreerde, werd er een spelletjessite van gemaakt. Dat is het nu nog steeds.

Antje uit Enschede zal in ieder geval dolbij zijn met een Hyves-comeback. Jij ook? Dan kun je hier doneren om het initiatief te steunen.

ook interessant

Niet Arjen Robben of Robin van Persie, maar Marco van Basten is de beste Nederlandse speler in FIFA...

Het is een onmogelijke strijd tegen FIFA, maar PES gaat hem ieder jaar weer onverschrokken aan. En dat...

De goedlachse Andy van der Meyde kan niet overal op sympathie rekenen. In een uitgebreide Instagram-post heeft zijn...

Het is een bekend recept: men neme een jongen die ietwat op een bekende voetballer lijkt en doet...

Temptation Island: een konijnenren is er niets bij. Als je een weekje overslaat, moet je een week later...

Een schandalige schwalbe van de Costa Ricaanse spits Joel Campbell in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten dit...