Search
Close this search box.
Spectaculaire Hyves terugkeer in de maak

Spectaculaire terugkeer van Hyves in de maak

Ja, je leest het goed. Er zijn serieuze plannen om Hyves terug te brengen op het wereldwijde web. Met alle heisa rondom Facebook wordt het hoog tijd om de likes in te ruilen voor krabbels en dansende bananen, vinden de initiatiefnemers.

Voor als je écht jong bent: Hyves groeide in 2004 in sneltreinvaart uit tot het populairste social network van Nederland. Facebook bestond in de tijd nog niet eens. Op Hyves deed je in principe alles wat je nu op Facebook doet, naast het ‘pimpen van je profiel’ en ‘gadgets’ naar je vrienden sturen (lees: afgrijselijke glitter-plaatjes). Check onderstaand kunstwerkje dan!

Hyves profiel pimpen
© Hyves

De site Tijdvoorhyves.nl mist die goede oude tijd en start een initiatief om Hyves terug te brengen. Het is volgens oprichters Patrick en Joas de hoogste tijd om het internet wat socialer te maken, nu bedrijven als Facebook jouw persoonlijke informatie misbruiken. “Waarom de kwaadwillenden blijven bijschaven als we het zelf beter kunnen doen?” schrijven zij. “Laten we samenwerken aan een socialere toekomst.”

Waarom de comeback van Hyves dan de ideale oplossing is? “Het wordt tijd om de sociale waardes die Hyves met zich meebracht weer op te pakken, door te zetten en naar een hoger niveau te brengen.”

Er zijn de nodige struikelblokken, want de naam Hyves is in handen van de Telegraaf Media Groep. Nadat Facebook de site in 2013 wegconcurreerde, werd er een spelletjessite van gemaakt. Dat is het nu nog steeds.

Antje uit Enschede zal in ieder geval dolbij zijn met een Hyves-comeback. Jij ook? Dan kun je hier doneren om het initiatief te steunen.

ook interessant

Soms kun je betwisten of het ontslag van een trainer wel terecht is of niet. In dit geval...

Grote afwezige bij Marokko – Nederland was uiteraard Hakim Ziyech. De Ajacied bedankte voor het Marokkaanse elftal na onenigheid...

Er komt een musical over oud-voetballer Berry van Aerle. De cultheld van PSV won in 1988 met zijn...

We meldden eerder al dat Thibaut Courtois, de doelman van België, het treffen met Lionel Messi en Argentinië...

PEC Zwolle heeft vanmiddag op uiterst verrassende wijze de beker gepakt ten koste van Ajax. De Amsterdammers, bijna...

Liverpool heeft aan de hand van Suárez met maarliefst 0-5 gewonnen bij Tottenham Hotspur. Tottenham was helemaal nergens...