Search
Close this search box.
Stefan Groothuis bijt in zijn gouden medaille. © Pro Shots

‘Stefan Groothuis voorbeeld voor Twente’

FC Twente-coach Michel Jansen trakteerde de pers voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse op een interessante metafoor.

Volgens Jansen moet zijn ploeg een voorbeeld nemen aan Stefan Groothuis, de Olympische schaatser die afgelopen week goud won op de 1000 meter.

“Waarom was Groothuis zo goed dat hij de 1000 meter op de Olympische Spelen kon winnen?” vraagt de trainer retorisch in De Telegraaf. “Dat kwam doordat hij door schade en schande wijs en steeds beter is geworden. Dat is topsport.”

De doelstelling van Twente is ondanks de tweede plek nog steeds plaatsing voor Europees voetbal. Dat lijkt dus in strijd met Jansen’s vergelijking. Dat spreekt de oefenmeester zelf tegen. “Wie zegt dat wij intern niet meer vragen van onze spelers?” reageert hij fel. “De ambitie – om kampioen te worden – is er wel degelijk in de groep. Er is echt geen sprake van vrijblijvendheid. De focus ligt op winnen, maar we houden ons tegelijkertijd vast aan een doelstelling die met een plaats bij de eerste vijf nog steeds hartstikke realistisch is.”

ook interessant

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is nog in volle gang, maar de kandidaten houden zich zeker niet...

Een fantastische prestatie van wielrenster Annemiek van de Vleuten op het WK in Bergen. Ze won de tijdrit...

Er was genoeg te bespreken in Voetbal Inside gisteravond: van de oerwoudgeluiden richting Riechedly Bazoer tot het bizarre...

Altijd mooi om te zien: voetballers die aan de hand van jonge kinderen het veld op komen. Ex-voetballer...

Ajax moet het volgend jaar waarschijnlijk doen zonder spits Kolbeinn Sigthorsson. De spits wil vertrekken bij de club...

Hij is zelf net vader geworden, maar Ronald de Boer heeft kinderen in alle leeftijdscategorieën. Eén van zijn...