Search
Close this search box.
Stefan Groothuis bijt in zijn gouden medaille. © Pro Shots

‘Stefan Groothuis voorbeeld voor Twente’

FC Twente-coach Michel Jansen trakteerde de pers voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse op een interessante metafoor.

Volgens Jansen moet zijn ploeg een voorbeeld nemen aan Stefan Groothuis, de Olympische schaatser die afgelopen week goud won op de 1000 meter.

“Waarom was Groothuis zo goed dat hij de 1000 meter op de Olympische Spelen kon winnen?” vraagt de trainer retorisch in De Telegraaf. “Dat kwam doordat hij door schade en schande wijs en steeds beter is geworden. Dat is topsport.”

De doelstelling van Twente is ondanks de tweede plek nog steeds plaatsing voor Europees voetbal. Dat lijkt dus in strijd met Jansen’s vergelijking. Dat spreekt de oefenmeester zelf tegen. “Wie zegt dat wij intern niet meer vragen van onze spelers?” reageert hij fel. “De ambitie – om kampioen te worden – is er wel degelijk in de groep. Er is echt geen sprake van vrijblijvendheid. De focus ligt op winnen, maar we houden ons tegelijkertijd vast aan een doelstelling die met een plaats bij de eerste vijf nog steeds hartstikke realistisch is.”

ook interessant

Soms vraag je je wel eens af als je basketbal kijkt: het publiek zit zo dichtbij, is dat...

Mooiboy Victor Mids verbaast bekend en onbekend Nederland al seizoenenlang met zijn populaire illusieprogramma. Het nieuwe seizoen van Mindf•ck begint...

‘Omdat het over een droom gaat, de droom van een kind. Het belangrijkste wat er is’, zei de...

Het gaat het Ajax van Erik ten Hag Europees voor de wind. De Godenzonen hopen vandaag de volgende...

Jaap Stam moet naar verluidt de assistent-trainer van Clarence Seedorf bij AC Milan worden. Ajax wil de verdedigerstrainer...

De FIFA heeft net als tijdens het WK van 2006 in Duitsland en het WK 2010 in Zuid-Afrika...