Search
Close this search box.
Hawkeye doellijntechnologie

Spook-goalduel wordt niet over gespeeld

De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim (2-1) zal niet over gespeeld worden. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zou het overspelen van de wedstrijd in strijd zijn met de regels.

Hoffenheim liet weten het duel opnieuw te willen spelen, omdat Leverkusen een doelpunt toegewezen kreeg terwijl de bal via het zijnet in de goal belandde. De Duitse bond besloot vervolgens in overleg te gaan met de FIFA om de mogelijkheden te bespreken.

“De beslissingen van de scheidsrechter over feiten die verband houden met het spel zijn definitief. Dit omvat ook het resultaat van de wedstrijd en de beslissingen om een doelpunt toe te kennen of niet”, aldus de FIFA, wijzend naar regel 5 van de spelregels. Daarnaast dringt de bond er volgens Bild op aan dat Duitsland doelijntechnologie in gaat voeren: “Dat had de scheidsrechter in dit geval flink kunnen helpen.”

De FIFA hield de invoering van die techniek overigens jarenlang zelf tegen. In Nederland en meerdere andere landen worden tests gedaan met de techniek. In Engeland is het zelfs al ingevoerd.

ook interessant

Een Poolse tennisster die zich volgiet met wodka. Dat lijkt het begin van een slechte mop, maar het...

Arsène Wenger is dik in de 60, maar dat weerhoudt hem er niet van lekker mee te doen...

Een fan die het veld op rent, het is eigenlijk een verschrikkelijk irritant fenomeen. Deze fan krijgt echter...

Er gebeurt altijd wat als Hans Kraay jr. in de catacomben aanwezig is. Dat bleek gisteravond maar weer,...

Het is al even geleden dat we iets van Memphis Depay vernomen hebben en de reden is bekend:...

Juventus-speler Marko Vucinic deed gisteravond wel iets heel opmerkelijks, toen hij een doelpunt maakte. Toen Vucinic twintig minuten...