Search
Close this search box.
Teamsponsor zet Ireen Wüst aan de kant

Teamsponsor zet Ireen Wüst aan de kant: “Ik ben te oud”

Als Ireen Wüst haar schaatscarrière wil voortzetten, zal ze op zoek moeten naar een nieuwe geldschieter. Haar sponsor Justlease wil niet door met de beste Nederlandse Olympiër aller tijden.

Dat kan vrij letterlijk genomen worden, want Justlease overweegt wél om door te gaan als sponsor in de schaatssport. Wüst past echter niet in hun toekomstplannen, heeft het bedrijf aan haar coach laten weten. En daar is de schaatster uiteraard zeer teleurgesteld over.

“Hij zei dat ik te oud was”, vertelt Wüst bij de NOS over de beweegredenen van de sponsor. “Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop het gebeurd is.”

Ze vervolgt: “Het voelt toch een beetje als mijn project, mijn kindje. Zonde dat ik dat niet kan voortzetten. Desondanks ben ik Rutger (haar coach, red.) en Justlease dankbaar. We hebben fantastische jaren gehad.”

Het autobedrijf maakte in oktober al bekend te stoppen met sponsoren, maar lijkt nu van gedachten veranderd. Naast Wüst zitten Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker en Melissa Wijfje bij Team4Gold. De plannen zijn om het team intact te houden, maar dan wel zonder Wüst.

ook interessant

Philips en PSV lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar toch nemen de Eindhovenaren na dit seizoen afscheid van het...

Temptation Island is écht voorbij, maar RTL – en Belgische evenknie Vijf – doen er alles aan om een extra...

Alsof Peter R. de Vries als analist nog niet erg genoeg was, nodigde Veronica gisteren Victor Reinier uit...

Op zoek naar een nieuw onderkomen in de buurt van Nice is Wesley Sneijder uitgekomen bij een luxe...

Manchester United nam verrassende stappen op de transfermarkt, maar fans van de legendarische ziener Nostradamus hadden dat allemaal al...

Het gaat hard met Luis Suarez. De oud-speler van Ajax en FC Groningen speelt de sterren van de...