Search
Close this search box.
Knipsel

Spaanse bondscoach bang voor Nederland

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque is niet blij met het duel tegen Nederland van volgende week vrijdag. Hij noemt Oranje een lastige tegenstander.

Volgende week om 21.00 is het duel Spanje – Nederland in Salvador. De herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden wordt lastig, denkt de bondscoach van Spanje: “Onze openingswedstrijd baart me zorgen. Nederland is een elftal dat goed georganiseerd en goed geleid wordt. Zij gaan het ons gegarandeerd moeilijk maken.”

De Spanjaard weet zijn opstelling voor een groot deel zeker: “Over negen of tien posities ben ik er al uit. We willen geen risico’s nemen met blessures, maar het zou fijn zijn als ik Diego Costa en Juanfran tegen El Salvador kan testen.”

Del Bosque wil zijn spelers kort voor het toernooi niet onnodig belasten. “Qua conditie wordt het een loodzwaar WK, vanwege de weersomstandigheden. De selectie staat er qua conditie goed voor, dus daarover maak ik me geen hele grote zorgen.”

ook interessant

Er vond gisteren een voetbalwonder plaats op Anfield, waar Liverpool op het nippertje Borussia Dortmund wist uit te...

Santiago Arias pikt regelmatig een doelpuntje mee bij zijn club PSV, maar buiten het veld weet hij ook...

In Nederland doen we weleens lacherig over onze zuiderburen. Na vandaag weet je wel beter. Want ook in...

Het is maandag, dus hoog tijd voor wat vers Sabia-nieuws. De Telegraaf weet vandaag te melden dat Rafael van...

De volgende generatie schaatsbeauty's dient zich aan. Met Pien Hersman als boegbeeld! De grote vraag: heeft Pien Hersman...

Je moet grondig zoeken om een positieve kant van Manchester United-trainer José Mourinho te ontdekken, want de geplaagde...