Search
Close this search box.
Sorry, deze 6 dingen helpen echt niet tegen een kater

Sorry, deze 6 bekende katermythes zijn echt niet waar

We kennen allemaal wel één remedie tegen een kater, maar wanneer je als een hoopje ellende op de bank ligt helpt niets. Niets! Dat komt vooral omdat de meeste ‘kater-medicijnen’ je reinste nonsens zijn. Hier wat bekende onzinbeweringen op een rijtje.

6. Vet eten na het stappen helpt tegen een kater

Nee, zeker niet. Het zal je vanavond niet tegenhouden om die kapsalon te bestellen, maar je verergert de kater er juist mee. Alcohol is immers al een aanslag op je lichaam en die vette hap maakt de zaken er niet beter op. Eten vóór je gaat drinken is dan wél weer aan te raden, omdat het ervoor zorgt dat je lichaam de alcohol langzamer opneemt.

Dronken burger
© YouTube

5. Een paracetamol voor het slapen helpt tegen hoofdpijn

Meestal klok je een paracetamol pas naar binnen als je ‘s ochtends met koppijn op de bank ligt, dus waarom zou je er niet gewoon één nemen als je thuiskomt? Om de doodeenvoudige reden dat een pijnstiller maar een paar uur werkt. Als je hem om drie uur ‘s ochtends in je mik gooit en om elf uur wakker schrikt, is het effect al lang verdwenen. Bovendien is de combinatie van aspirientjes en alcohol nóg slechter voor je lever.

4. Een colaatje tussen pilsjes door helpt een kater voorkomen

Opzich is het niet verkeerd om een alcoholische versnapering af te wisselen met een normaal drankje, maar kies dan gewoon voor water. Van alcohol word je vermoeider, maar cola pept je door de caffeïne juist op. Daardoor ga je (in theorie) ook langer door met drinken. Pak dus gewoon een watertje, hoe saai dat ook is.

Kater meme

3. Een stevig ontbijt is het beste medicijn tegen een kater

Nee. Als je een kater hebt, is je lichaam druk bezig om alle giftige stoffen te verwerken. Sterker nog: dat is de reden dat je je zo ellendig voelt. Een vet ontbijt met eieren en spek zorgt er voor dat je maag dat ook nog moet verwerken, en staat garant voor een snelle weg naar de wc. Iets lichts nuttigen en een frisse neus halen is een beter plan.

2. Een sterke kop koffie helpt tegen een kater

Sorry, deze 6 dingen helpen echt niet tegen een kater
© CBS

Ook geen goed idee. Het drinken van een kop koffie kan je misschien een oppepper geven na een kort nachtje, maar zal je hoofdpijn alleen maar verergeren. De hoofdpijn komt voort uit het feit dat de alcohol je lichaam uitdroogt en koffie droogt je nog meer uit. Houd het dus bij water, veel water.

1. Doordrinken in de ochtend helpt je over de kater heen

Klopt, maar die opluchting is maar van korte duur. Meer biertjes drinken helpt even om de ergste symptomen van een kater te verlichten en uit te stellen. Maar helaas, het gezegde ‘van uitstel komt afstel’ gaat voor een kater niet op. De klap komt altijd later. Strekking van dit verhaal? Geniet, maar drink met mate. Hoe moeilijk dat ook is…

ook interessant

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft vier wedstrijden geëist tegen Feyenoord-speler Graziano Pellè. Het gaat om...

James Rodriguez verkast per direct naar Real Madrid. De Koninklijke telt 80 miljoen euro neer voor de topscorer...

Een opvallende uitspraak van René van der Gijp in Voetbal International. De flamboyante voetbalanalist denkt dat bondscoach Guus...

Romelu Lukaku wist weer geen potten te breken voor België tegen Rusland en werd in de tweede helft...

Het was een verhitte topper tussen Feyenoord en PSV (3-1 winst Feyenoord). Dat uitte zich niet alleen in...

Van weggestuurd bij Feyenoord en een jaar in de Jupiler League, naar Engelse topclub Tottenham Hotspur. Kende jij...