Search
Close this search box.
Rechtszaak, huis en de vrouw van Sierd de Vos

Rechtszaak, huis en de vrouw van Sierd de Vos: vijf dingen die je niet wist

Sierd de Vos is zonder twijfel de meest bijzondere voetbalcommentator die Nederland ooit heeft gehad. Met zijn opmerkelijke manier van verslaggeven, wekt hij een hoop ergernis, maar oogst hij ook veel lof. Maar wie is de vrouw van Sierd de Vos en waar woont hij? In dit artikel alles wat je moet weten van Sierd de Vos.

In het kort:

  1. De vrouw van Sierd de Vos
  2. Sierd de Vos woont in Wijk bij Duurstede
  3. De uitspraken van Sierd
  4. Sierd de Vos in zee voor verslag
  5. Rechtszaak aangespannen door ‘lelijke’ voetballer

1. De vrouw van Sierd de Vos

Zijn er eigenlijk vrouwen die met zo’n gekkie op date willen? Nou, die zijn er zeker, maar Sierd de Vos is op dit moment vrijgezel. Hij heeft in het verleden echter een lange relatie gehad. Hij is getrouwd geweest met een vrouw, waarvan de naam niet bekend is, en hij heeft met haar een zoon. Sierd had een Russische vrouw, maar in 2010 verliet zij hem plotseling.

Daarna heeft El Sierd zijn inmiddels zeventienjarige zoon Kyrill Abe de Vos alleen opgevoed. “Ik heb nooit meer wat van haar vernomen. Ik heb daarom nog een andere missie in het leven en dat is een goede vader zijn voor mijn zoontje Kyrill Abe. Ik werk veel, dus het is vaak nog een heel geregel om hem onder te brengen. Maar ik probeer er zoveel mogelijk voor hem te zijn”, vertelde hij in gesprek met sportjournalist Minne Groenstege.

Lees ook: Dit is Isabelle Pikaar, de veelbesproken vrouw van Johan Derksen

Sierd de Vos is gescheiden van een Russische vrouw en heeft een zoon
© Pro Shots

2. Sierd de Vos woont in Wijk bij Duurstede

Sierd de Vos woont samen met zijn zoon in Wijk bij Duurstede, mooi aan het water. Het is een gemeente in het Zuidoosten van de provincie Utrecht. En hij is zeker niet te beroerd om zijn omgeving af en toe eens wat te stimuleren. Zo hielp hij in de coronaperiode mee aan een reclamespotje waarin hij opriep om lokaal te kopen en prees hij in zijn sportcommentaar de lentemarkt in het nabijgelegen Langbroek al eens aan.

Sierd de Vos woont in Wijk bij Duurstede
© Pro Shots

3. De uitspraken van Sierd de Vos

Waar Sierd de Vos vooral om bekendstaat, zijn zijn bijzondere uitspraken tijdens zijn verslag. Wie herinnert zich niet legendarische uitingen als ‘koekoek’, ‘Raketic’ en ‘Ratatatatatatata’? Of die keer dat hij Iker Casillas in een live interview ‘staatsvijand nummer één’ noemde. Of toen hij over Mino Raiola zei: “Hij heeft inmiddels meer euro’s verdiend dan dat hij hersencellen heeft”. Of toen hij tijdens een reportage een Spaanse journalist bedreigde: “Pas op, ik sla je eraf.”

Met Sierd de Vos is het in ieder geval nooit saai. Maar van Johan Derksen hoeft het allemaal niet zo. Na de legendarische ‘koekoek’ in de Europa League-finale van 2013 bij een goal van Falcao, liep analist Derksen helemaal leeg over het commentaar van zijn collega Sierd. “Het is mensonterend. Ik heb nog nooit iemand gezien die in twintig minuten zoveel onzin uitkraamt. Hij heeft geluk dat ik niet zijn baas ben, want dan had hij er allang uitgelegen.”

4. Sierd de Vos in zee

De meest succesvolle periode van Sierd de Vos was in 2014 toen RTL hem naar Brazilië stuurde om verslag te doen en mini-reportages te maken. Het meest legendarische fragment was toen hij verslag wilde doen van het noodweer op de Copacabana, waar hij in de zee ging staan en deed alsof er een enorme storm aan de gang was. Ook tijdens VI Oranje kreeg De Vos het overigens aan de stok met Derksen, die wat serieuzere journalistiek verwachtte van hun correspondent. De Vos reageerde daarop door het volgende item een zeer serieuze, bekoelde en ‘saaie’ repo te maken.

5. Rechtszaak tegen Sierd de Vos

De meeste mensen kunnen wel lachen om de daden en uitspraken van Sierd de Vos, maar het heeft hem zeker ook weleens in de problemen gebracht. Er is zelfs een keer een rechtszaak tegen hem aangespannen. In november 2021 speelde Ajax tegen Besiktas in de Champions League. In zijn verslag maakte De Vos een grap over centrale verdediger Domagoj Vida. “Besiktas heeft ontheffing aangevraagd voor het meespelen van Vida, die is namelijk zo lelijk. Normaal gesproken mag hij op dit tijdstip niet spelen, omdat er veel kinderen kijken.”

De Kroaat kon daar niet om lachen en hij spande een rechtszaak aan. Sierd de Vos won het kort geding overigens, omdat de rechter ook inzag dat het een grap betrof. Dat was overigens niet de eerste keer dat De Vos gezeik had na een CL-duel van Ajax. In 2019 kreeg hij het Griekse PAOK op de kast. De Vos maakte tijdens zijn verslag een opmerking over Griekse supporters, die ontbloot in het uitvak stonden. “Het gaat in Griekenland zo slecht met de economie dat er geen geld meer is om kleren te kopen.”

Sierd de Vos raakte meermaals in de problemen door zijn uitspraken
© Pro Shots

In Griekenland vielen die woorden volledig verkeerd. PAOK reageerde zelfs in een officieel statement op de uitspraken van Sierd. “De woorden van De Vos zijn onacceptabel. Wij vinden het zeer gevaarlijk dat er zulke uitspraken worden gedaan over supporters van PAOK en Griekse burgers in het algemeen. Er is hier sprake van een gevaarlijk fenomeen waarvoor in het voetbal totaal geen plaats is en elders evenmin.”

ook interessant

Vandaag maken we kennis met mevrouw Michel Vorm. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo, maar we...

Wij weten alvast wat we deze kerst met de familie gaan spelen! Voetbal International komt namelijk met een...

Bojan Krkic is terug van weggeweest. Sterker nog, sinds zijn rentree van twee weken geleden scoorde hij al...

De fans van Barcelona waren zaterdagavond uiteraard ontzettend teleurgesteld na het mislopen van de titel. De reactie van...

Cristiano Ronaldo kaapte dit jaar de Gouden Bal bij Lionel Messi weg, maar qua verdiensten is de kleine...

Ook al werd Bayern München alweer 1,5 maand geleden kampioen, ze krijgen pas vandaag na de laatste wedstrijd...