Search
Close this search box.
Jolien van der Tuin is de vriendin van Sherida Spitse

De vrouw van Sherida Spitse, die niet blij was met hun baby

Sherida Spitse is al sinds jaar en dag een van de bekende gezichten bij de Oranje Leeuwinnen. De 33-jarige voetbalster uit Sneek is getrouwd met Jolien van der Tuin en zij hebben twee kinderen. Maar intens gelukkig zijn ze zeker niet altijd geweest.

Al meer dan twaalf jaar zijn Sherida Spitse en Jolien van der Tuin bij elkaar. Ze hebben elkaar leren kennen op het voetbalveld. Spitse was twaalf jaar geleden speelster van sc Heerenveen en gaf destijds een clinic in Emmen bij SC Angelslo, de club waar Jorien speelde. De eerste keer dat ze elkaar zagen, kon Jolien zich nog uitstekend herinneren. “Ik stond hier in de vensterbank toen ik jou zag. Ik weet het nog precies”, vertelde Van der Tuin aan RTV Drenthe.

Sherida Spitse en Jolien van der Tuin met hun kind
© Instagram

“Ze had toen een piercing bij haar mond en daar hou ik niet zo van”, vulde Spitse aan. Het stuk sierijzer heeft de dames er echter niet van weerhouden om met elkaar aan te pappen. “Verder vond ik het een leuke meid en we hadden meteen een goede klik. En het is wel handig dat het een voetbalster is. Daar moet je wel een beetje van houden denk ik om te snappen hoe het werkt. Dan kun je er ook over praten en dat vind ik zelf wel fijn.”

Lees ook: Alle partners van onze Oranje Leeuwinnen in 2023 op een rij

De vriendin van Sherida Spitse

Sherida en Jolien hebben een aantal keer met elkaar gedatet en kregen uiteindelijk een relatie. Een relatie die al twaalf jaar standhoudt, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Toen Spitse in 2014 in Noorwegen ging voetballen, besloot Van der Tuin mee te gaan. Maar dat viel Jolien zwaar in de beginperiode. “Er zijn destijds wel wat tranen gevloeid. Je hebt je plek nog niet gevonden en moet alles nog opbouwen. Dat was best pittig”, vertelde ze aan RTL Nieuws

Jolien van der Tuin is de vriendin van Sherida Spitse
© Twitter: @Jolienn1988

Uiteindelijk kreeg ze een baan en vond ze aardig haar draai in Noorwegen. Dat deed het koppel ook besluiten om hun eerste kindje te nemen. Jolien raakte zwanger, maar tijdens haar zwangerschap raakte ze in een postnatale depressie. Terwijl Sherida op dat moment met Nederland het EK won, was Jolien teruggekeerd naar Nederland, zodat ze steun en hulp van haar familie kon krijgen.

Jolien van der Tuin is getrouwd met Sherida Spitse
© Twitter: @Jolienn1988

Hun kindje Jens was drie maanden voor het EK geboren, maar Jolien kon er niet van genieten, vertelde ze aan HELDEN. “Als je naar je pasgeboren baby kijkt, moet je een heel gelukzalig gevoel krijgen. Ik wilde het heel graag voelen, maar het was er gewoon niet. Vooral in de eerste twaalf weken had ik een extreem gevoel van depressiviteit. Ik voelde niet het geluk dat hoort bij een zwangerschap. In plaats daarvan lag ik huilend bij Sherida in bed en dacht: wil ik dit wel?”

Sherida en Jolien getrouwd in 2018

Uiteindelijk overwon Jolien haar depressie en trouwden Sherida en Jolien met elkaar in 2018, een jaar na de geboorte van Jens. Drie jaar later besloten de twee opnieuw een kind te nemen en kwam dochtertje Mila op de wereld. Na een tijdje heen en weer pendelen tussen Noorwegen en Nederland heeft het koppel onlangs besloten definitief terug te keren in Nederland. Inmiddels woont hun gezin gelukkig samen in Emmen, de plek waar Jolien zich altijd het meest thuis heeft gevoeld.

Jolien van der Tuin en Sherida Spitse hebben een relatie
© Twitter: @Jolienn1988

“Jolien was steeds vaker in Nederland en dan zit je daar in je huis en dan kijk je uit het raam en dan denk je: wat doe ik hier eigenlijk nog?”, zei Spitse. “Dus ik was heel blij toen ik mocht vertellen dat ik naar Ajax ging en toen ging ik ook scoren voor Vålerenga (haar club in Noorwegen, red.). Er viel wat van me af.”

Jolien van der Tuin had een postnatale depressie
© Twitter: @Jolienn1988

ook interessant

Feyenoord-aanvoerder Graziano Pellè was op zijn zachtst gezegd niet al te blij met de gelijkmaker van FC Twente,...

Arjen Robben heeft de geruchten over een transfer naar Manchester United zelfstandig getackeld. “Dat is geen optie”, zegt...

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Memphis Depay tekent bij Manchester United. Dat moet een flinke...

Het noodlot dat Abdhelhak Nouri trof raakt elke Amsterdammer. Ook burgemeester Eberhard van der Laan, die gisteravond te...

Wat waren ze blij, de Manchester United-fans, toen Patrice Evra tegen Bayern München de 1-0 binnenschoot. Supporters van...

De loopbaan van Royston Drenthe verloopt allesbehalve florissant, maar ook privé gaat het hem niet voor de wind....