Search
Close this search box.
Seedorf slacht Johan Derksen

Seedorf slacht Johan Derksen: “Hij weet niet wat dit teweeg brengt.”

Clarence Seedorf wierp zichzelf bij het verkiezingsprogramma Pauw & Jinek op als voorpleiter van integratie door sport.

De oud-voetballer vindt dat sporters een voorbeeld moeten zijn, en wil dat er meer geld uitgetrokken wordt voor sport en sportief gedrag op scholen.

Seedorf werd tijdens het programma ook geconfronteerd met de uitspraken van Johan Derksen, die enige tijd geleden zei dat sommige amateurclubs kapot zijn gemaakt door Marokkaanse invloed.

Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij de ex-voetballer, die fel reageerde. “Ik zei net: we hebben verantwoordelijkheden”, aldus de ex-voetballer. “Ik denk dat onze vriend hier zich er waarschijnlijk niet van bewust is wat dit teweeg kan brengen.”

Seedorf vindt juist dat de verschillende culturen op het voetbalveld de integratie positief kan beïnvloeden, en daar sloot PVDA-leider Lodewijk Ascher zich bij aan. “Ik vind het voorbeeld van Johan Derksen stuitend”, zei de vice-premier. “Op die voetbalvelden gebeuren prachtige dingen. Als ik langs de lijn sta bij mijn zoontjes is dat fantastisch en ze gaan met een goede manier met elkaar om. Heel Amsterdam komt daar bij elkaar.”

Seedorf woont sinds jaren weer in Nederland en gaat deze maand voor het eerst stemmen. Op welke partij, dat wilde hij niet zeggen.

Voor als je het was vergeten, dit zei Derksen destijds over Marokkanen:

ook interessant

Erop of eronder voor Ajax. Een 1-0 voorsprong op Tottenham Hotspur is lekker, maar niet genoeg om achterover...

De beschuit met muisjes kunnen op tafel bij PSV, want Jetro Willems is dit weekend vader geworden van...

We lieten afgelopen week al mooie beelden zien van de knappe vrouwelijke grensrechter uit Brazilië. Ditmaal iets minder...

Het grote ‘Mens Erger Je Wel’ voetbalspel dat VI introduceerde is vanaf 19 mei 2014 te koop bij...

Heel voetbalminnend Engeland heeft het over Louis van Gaal. De flamboyante Nederlander liet zich gisteravond volledig gaan in...

Vanavond start de serie ‘Johan’ op de publieke omroep. Reinout Scholten van Aschat, die Cruijff speelt, geeft aan...