Search
Close this search box.
Van zijn schorsing, tot het salaris van Bas Nijhuis

Van zijn schorsing, tot het salaris van Bas Nijhuis: 5 dingen die je niet wist

Bas Nijhuis is verreweg de bekendste scheidsrechter van Nederland. Naast zijn verrichtingen op het voetbalveld, zoekt hij ook op andere manieren graag de publiciteit, altijd met humor en zelfspot. Toch is er ook nog een aantal dingen onderbelicht. Deze vijf dingen wist je vast niet over Bas Nijhuis.

1. Bas Nijhuis ooit aangeklaagd voor mishandeling

Wie Bas Nijhuis wekelijks op de televisie ziet oreren, zou denken dat er geen kwaad bloed in die man zit. Toch kwam Nijhuis tien jaar geleden behoorlijk negatief in het nieuws. Hij kreeg namelijk slaande ruzie met zijn toenmalige vriendin. Nijhuis is toen door zijn ex-vriendin aangeklaagd voor chantage en mishandeling.

Het salaris van scheidsrechter Bas Nijhuis
© Instagram: @Nijhuis_bas

De scheidsrechter zou bijvoorbeeld gedreigd hebben om pikante foto’s van haar te verspreiden. Volgens Nijhuis was dit echter volledig onwaar en op zijn beurt heeft hij haar weer aangeklaagd. Een jaar later maakte het Openbaar Ministerie bekend dat hij niet vervolgd zou worden en de zaak werd geseponeerd.

2. Nijhuis heeft een bekende moeder

Over het gezinsleven van Bas Nijhuis is niet al te veel bekend, maar hij heeft wel een bekende moeder. Dat zegt hij zelf althans. Wekelijks scanderen duizenden supporters in de voetbalstadions minder vriendelijke dingen over de moeder van Nijhuis. Recent reageerde hij daar met Kerstmis via Instagram met een knipoog op. “Mijn moeder kon niet iedereen die haar toezingt in het stadion persoonlijk een kerstkaart sturen, dus bij deze aan allen… Hele fijne kerstdagen toegewenst.”

De moeder van Bas Nijhuis
© Instagram: @Nijhuis_bas

Overigens wil de moeder van Bas Nijhuis zelf een misverstand uit de wereld helpen. Zij belde namelijk in bij het radioprogramma Veronica Inside nadat er voor de zoveelste keer in het stadion was gezongen dat de moeder van Nijhuis een hoer is. “Heel fijn dat ik nu in jouw programma zit, want dan kan ik eindelijk eens zeggen dat dat gewoon niet klopt.” Humor zit duidelijk in de familie.

3. Het salaris van Bas Nijhuis

Wekelijks fluiten in de eredivisie, dat moet toch ook een aardig zakcentje opleveren. In het programma Statements bracht hij naar buiten welke vergoedingen scheidsrechters krijgen. “Dat ligt eraan op welk niveau je fluit. Met een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie verdien je misschien 1500 euro per duel. Bij normale eredivisiewedstrijden zit je al snel op 2500 euro en topwedstrijden leveren je 3500 euro op.” Daarmee verdient Nijhuis op één avondje al snel een maandsalaris van sommige Nederlanders.

De dierenliefde van Bas Nijhuis
© Instagram: @Nijhuis_bas

Medelijden hoeven we sowieso al niet te hebben met Nijhuis. Hij verdient namelijk nog veel meer geld in het dagelijks leven. Zo heeft hij zijn eigen boerderij, een eigen bakkerij, heeft hij een boek uitgebracht en treedt hij op als presentator en spreker. Je kunt Nijhuis als spreker bijvoorbeeld boeken voor jouw evenement. De vergoeding begint wel op 3750 euro…

4. Bas Nijhuis enorme dierenvriend

Bas Nijhuis is een enorme dierenvriend. Hij heeft niet voor niets een boerderij aan huis met een flink scala aan dieren. Die liefde begon al op jonge leeftijd. Zo vertelde hij ooit tegenover RTV Oost dat hij 80 tot 100 dwergpapagaaien op zijn zolderkamertje had verzameld. Die smokkelde hij via het dakraam binnen, waardoor zijn ouders daar niet achterkwamen. De zijkanten van de zolder had hij omgebouwd tot voliere.

5. Schorsing van Bas Nijhuis

We sluiten af met een een feitje over Bas Nijhuis dat beter bekendstaat als ‘de balkonscene.’ Een aantal jaar geleden kwam namelijk groot in het nieuws dat Bas Nijhuis door de KNVB was geschorst nadat hij zich misdragen had in het hotel tijdens een buitenlandse trip. Dat verhaal vertelt hij aan RTV Oost. “Mijn assistent Koen Droste ging altijd vroeg naar bed. Wij hadden nog dorst dus gingen we elke avond zijn minibar even plunderen. Op de derde avond wilde hij de deur niet meer opendoen.”

De schorsing van Bas Nijhuis
© Instagram: @Nijhuis_bas

“Toen ben ik via het balkon naast hem naar zijn kamer geklommen om via het raam alsnog binnen te komen. Dat had ik achteraf beter niet kunnen doen. Het was namelijk best wel hoog en gevaarlijk. Toen begreep ik echt niet dat ik daar twee wedstrijden schorsing voor kreeg, maar nu zeker wel. Maar dat is ook het baldadige in mij en dat zal nooit verdwijnen.”

ook interessant

Arsène Wenger is dik in de 60, maar dat weerhoudt hem er niet van lekker mee te doen...

De meeste fans van Enzo Knol zullen nog te jong zijn om het te kijken, maar zijn vriendin...

Luuk de Jong wil liever nog vandaag dan morgen vertrekken bij zijn club Borussia Mönchengladbach. De aanvaller is...

Sepp Blatter heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De bejaarde voetbalbaas was op bezoek...

Het zegt veel over de voetbalwereld dat het lastiger is om een speler te vinden die trouw is...

De beste Formule 1-coureur ter wereld neemt natuurlijk geen genoegen met de eerste de beste boerenmeid. Klopt: racer...