Search
Close this search box.
Schokkend ongeluk met bus vol jonge ijshockeyers

Schokkend ongeluk met bus vol jonge ijshockeyers: “Vreselijke tragedie”

Een jeugdhockeyteam uit Canada werd gisteren door het noodlot getroffen. Het team was op weg naar een wedstrijd, toen hun bus bij de plaats Tisdale op een vrachtwagen botste. De helft van de inzittenden kwam daarbij om het leven.

De schok is in Canada extra groot omdat de teamleden tussen de 16 en 21 jaar oud waren. De Humboldt Broncos zouden een wedstrijd spelen in Nipawin. 14 mensen kwamen bij het ongeluk om het leven, waaronder de chauffeur van de bus. Een aantal gewonden is er ernstig aan toe.

Justin Trudeau, de premier van Canada, reageerde geschokt op Twitter. “Ik kan me niet voorstellen wat deze ouders nu meemaken”, schrijft hij. “Mijn hart gaat uit naar iedereen die betrokken is bij deze vreselijke tragedie.”

Het ijshockeyteam is afkomstig uit een plattelandsdorpje met amper 6.000 inwoners. “Dit is een harde klap voor de gemeenschap”, spreekt de burgemeester in een eerste reactie.

De verklaring van de Canadese politie:

ook interessant

Het Engelse voetbal staat bekend om de kick-and-rush-stijl en daar doen de keepers gewoon aan mee! Asmir Begovic,...

Newcastle United-middenvelder Jonas Gutierrez heeft zijn gevecht tegen teelbalkanker gewonnen. De Argentijnse voetballer werd in mei 2013 gediagnostiseerd...

In totaal worden er de komende tijd 4200 zonnepanelen gelegd op het dak van de Amsterdam Arena. In...

Een aantal Belgische supporters die hun team vanavond wilden aanmoedigen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales, zijn op een...

Tattoos van je favoriete voetballer, voetbalnaam geven aan je baby, het komt allemaal weleens voor. Maar deze fan...

René van der Gijp is vandaag jarig! Dat is natuurlijk een uitgelezen kans om de vrolijke voetbal-analist eens...