Search
Close this search box.
Schippers kan niet tegen kritiek

Schippers kan niet tegen kritiek: “Zo makkelijk”

Het was lange tijd hosanna voor Dafne Schippers, maar de Nederlandse topsprintster maakt een moeilijke fase door. Daar baalt de voormalig wereldkampioene van, al vindt ze de kritiek op haar optredens nóg moeilijker te verteren.

“Op social media krijg ik allerlei negatieve shit over me heen”, zegt ze tegen het AD. “Mijn optredens zijn teleurstellend en ze noemen me arrogant. Dat vind ik jammer.” Kijkers zagen Schippers onder andere een interviewer van de NOS negeren na een teleurstellende race in de Diamond League. Op dat toernooi wist ze geen enkele race op de 100 of 200 meter te winnen en liep ze ver boven haar persoonlijke records.

Maar de sprintster zoekt de problemen niet bij zichzelf. Ze vindt mensen afzeiken vanuit een luie stoel zó makkelijk, laat ze weten. “Het beste is die negativiteit snel los te laten en dat lukt me steeds beter. Ik kan op de EK een hoop goedmaken. Ik ga voor goud op de 100 en 200 meter, maar weet ook dat er dit jaar zelfs een paar concurrenten sneller zijn. Ik moet zorgen dat ik goed gefocust ben. Uit ervaring weet ik dat ik op de grote toernooien altijd iets bijzonders kan.”

ook interessant

Guus Hiddink, de man die PSV weer uit het slop haalt, heeft gisterenavond in het Radio 1-programma “Het...

Vraag een willekeurige man of hij wel eens een nacht zou willen doorbrengen met een Miss en 9...

Niet alleen Ajax en Liverpool willen Samuel Eto’o graag tot hun beschikking, ook bij de Franse politie is...

De Russische voetbalclub Anzhi Makhachkala heeft donderdag vertrouwen uitgesproken in hun Nederlandse coach Guus Hiddink. In de media...

Afgaande op de gesprekken die Harry Mens wekelijks met Willem van Hanegem voert, heeft hij net zoveel verstand van...

Aanvaller Danny Koevermans (35) is gesignaleerd in Eindhoven. De ex-aanvaller van onder meer AZ en PSV traint voorlopig...