Search
Close this search box.
Alles over Sarina Wiegman

Van salaris tot de partner van Sarina Wiegman: vijf dingen die je niet wist

Sarina Wiegman is een van de succesvolste vrouwelijke coaches ooit: ze werd zowel Europees kampioen met Nederland als Engeland en haalde met beide landen de WK-finale. Wie is de vrouw achter het succes? Van haar partner tot haar salaris: vijf dingen die je nog niet wist van Sarina Wiegman.

In het kort

1. Partner Sarina Wiegman is ook trainer

Net als Sarina zelf, is ook haar echtgenoot geboren in Den Haag. De partner van Sarina Wiegman heet Marten Glotzbach en zij zijn al jaren samen gelukkig getrouwd. Net als Sarina is ook Marten actief als voetbaltrainer. Hij heeft zijn diploma’s UEFA A, B en C op zak en stond als hoofdcoach aan het roer bij diverse amateurclubs. Tegenwoordig is de partner van Sarina Wiegman trainer bij ADO Den Haag MO17. In het dagelijks leven werkt Glotzbach als docent economie op een middelbare school.

Marten Glotzbach is de partner van Sarina Wiegman
© Instagram: @Sarina.wiegman

2. Dochter van Sarina Wiegman speelt onder pa

Sarina Wiegman woont samen met haar man en hun twee kinderen. De dochters van Sarina Wiegman heten Sacha en Lauren. De twee meisjes hebben geen sociale media, maar toch is Lauren wel bekend. Ze speelt namelijk momenteel in de jeugd van ADO Den Haag. Lauren is een getalenteerde middenvelder en is momenteel achttien jaar. Leuk detail: afgelopen jaar was haar vader Marten Glotzbach haar trainer bij ADO.

Het gezin van Sarina Wiegman
© Instagram: @Sarina.wiegman

“Ik zou het liefst zeggen dat we het niet vaak over voetbal hebben samen, maar dat is niet waar,’ vertelde Sarina in een interview met de Volkskrant. ‘Eén van onze dochters zit bij haar vader in het team. Wij letten er alleen heel erg op dat het niet altijd over voetbal gaat.’ Dochter Sacha is iets minder getalenteerd, maar voetbalt ook graag. Zij speelt voor Sportclub Monster.

Marten, Sacha, Lauren Glotzbach, het gezin van Sarina Wiegman
© Instagram: @Sarina.wiegman

3. Zus van Sarina Wiegman overleden

Net voordat Sarina Wiegman halverwege 2022 een van de hoogtepunten van haar carrière kende, had ze net een dieptepunt achter de rug. Vlak voor het met Engeland gewonnen EK, overleed haar zus Diana namelijk. Sindsdien draagt Wiegman altijd een armband als eerbetoon van haar zus. “Het is haar armband. Ik draag hem nog steeds. Altijd”, zegt ze in een interview met het Algemeen Dagblad.

Diana Wiegman, de overleden zus van Sarina Wiegman
© DHC Voetbal

In 2021 werd Diana ernstig ziek en haar lijdensweg heeft uiteindelijk elf maanden geduurd. Enkele weken voor het EK overleed ze. “Haar dood doet me heel veel pijn. Mijn zus was ook mijn maatje, mijn vriendin. De laatste maanden hebben we verschrikkelijk veel gelachen, hoe gek het ook klinkt. We hebben nog elke dag het leven gevierd. Ze zou supertrots op me zijn.”

4. Het salaris van Sarina Wiegman

Het moge duidelijk zijn dat de salarissen in het vrouwenvoetbal een stuk lager liggen dan bij de mannen. “De overstap naar Engeland heeft ons gezin vooral geld gekost”, vertelde Wiegman aan Voetbal International. Toen Wiegman haar eerste contract in Engeland tekende, verdiende ze 450.000 euro per jaar, zo weet de Daily Mail. Ter vergelijking: de best verdienende bondscoach bij de mannen is Hansi Flick en hij strijkt 6,5 miljoen euro per jaar op bij Duitsland. Gelukkig voor Wiegman is haar contract na het succesvolle EK opengebroken en volgens The Times heeft ze een salarisverhoging gehad van 50%. Daarmee verdient Wiegman nu 675.000 euro per jaar. Zit er nog een upgrade in na het WK-succes van deze zomer?

Het salaris van Sarina Wiegman
© Instagram: @Sarina.wiegman

5. Het huis van Wiegman

Ondanks haar baan als bondscoach van Engeland, woont Sarina Wiegman gewoon in Nederland. Aangezien haar man hier gewoon werkt en haar kinderen hier voetballen, had je dat waarschijnlijk al geraden. Sarina Wiegman woont met haar gezin in Monster, de plek waar dochter Sacha dus ook voetbalt. Monster is een dorp gelegen aan de kust, net onder Den Haag. Daar hebben zij een vrijstaand herenhuis, dat ze ooit kochten voor een kleine 900.000 euro.

Het huis waar Sarina Wiegman woont met haar gezin
© Bekendeburen.nl

ook interessant

Temptation Island is écht voorbij, maar RTL – en Belgische evenknie Vijf – doen er alles aan om...

Voetballer Hedwiges Maduro had vanmorgen een vervelende verrassing toen hij bij zijn auto kwam. Er was een raam...

Over voetbal kun je uren praten. Zowel over het verloop van een wedstrijd als over de verwachtingen die...

Na de afstraffing in de Champions League wacht Ajax nu een loodzware poule in de Europa League. Standard...

We moeten de droge en chagrijnige opmerkingen van Gertjan Verbeek al een tijdje missen in de Eredivisie, want...

Paris Saint-Germain speelt 25 november tegen Mälmo FF, natuurlijk de oude club van sterspits Zlatan Ibrahimovic. Het Champions...