Search
Close this search box.
Salaris en vermogen Johan Derksen

Dit enorme salaris en vermogen houdt Johan Derksen over aan zijn gebrabbel op tv

Johan Derksen is dagelijks op tv en was meermaals in het nieuws met controversiële uitspraken. Wie herinnert zich niet zijn kaarsenanekdote, of de Akwasi-rel? Zijn televisieoptredens leveren hem een hoop ellende op, maar ook een fraai salaris. Wat zijn eigenlijk het salaris en vermogen van Johan Derksen?

Johan Derksen haalt zijn vermogen deels uit commerciële activiteiten
© Instagram: @Marieke.derksen

Derksen is al jaren een publiek figuur. Op jonge leeftijd al als profvoetballer bij clubs als Cambuur, Haarlem en MVV, met als specialiteit zijn wereldberoemde schaar. Later werd hij pas echt bekend als journalist en hoofdredacteur van het blad Voetbal International en uiteindelijk kwam hij ook nog eens twee keer per week met zijn hoofd op de televisie toen het gelijknamige voetbalpraatprogramma op de buis kwam.

Waar het programma in de beginjaren een kleine doelgroep bediende, heeft VI de laatste jaren regelmatig meer dan een miljoen kijkers per uitzending. Daar hoort uiteraard ook een lekker salaris bij. Hoe hoog dat salaris momenteel is, is niet bekend. Wel kunnen we een inschatting maken op basis van oudere gegevens. Zo bracht Quote in 2018 naar buiten dat Derksen 500.000 euro per jaar verdient aan zijn televisieverrichtingen.

Het echte salaris van Johan Derksen

Daar moeten we echter wel wat kanttekeningen bij zetten. Dat is namelijk bruto en daar houd je dan netto zo’n 260.000 euro aan over. Ware het niet, dat hij daarvan ook nog eens de helft aan een goed doel schenkt. Nadat hij een knallende ruzie met Wilfred Genee heeft gehad, gaf hij aan te stoppen. Uiteindelijk hield John de Mol hem aan zijn contract en om niet als geldwolf gezien te worden, stelde zijn vrouw voor om de helft te doneren. “En daar heb ik nog elke dag enorme spijt van”, zei Derksen later met een knipoog.

Het vermogen van Johan Derksen, hier met zijn dochter
© Instagram: @Marieke.derksen

Dat salaris is echter wel gedateerd. Inmiddels is Derksen niet twee keer per week meer op de buis te aanschouwen, maar is het VI-trio vijf dagen per week op televisie met hun talkshow Vandaag Inside. Dat betekent uiteraard ook een flinke loonsverhoging, maar Derksen wil niet zeggen hoeveel hij nu verdient. “We zitten daar nu ruim boven inderdaad. Ten opzichte van de mensen die het nu financieel heel moeilijk hebben, vind ik het patserig om daarmee te koketteren”, zei hij tegenover RTL Boulevard.

Het vermogen van Johan Derksen en zijn hond
© Instagram: @Marieke.derksen

Het vermogen van Johan Derksen

Derksen noemt werken voor televisie ‘legaal stelen’. Maar dat is niet het enige waarmee hij geld verdient. Derksen maakt namelijk ook nog een radioprogramma en houdt geld over aan diverse commerciële activiteiten. Maar wat is dan het vermogen van Johan Derksen? Quote berekende in 2018 dat zijn vermogen op dat moment op ruim een miljoen euro lag. Bedenkende dat daar de afgelopen vier jaar vele tonnen bij zijn gekomen, schatten we dat zijn vermogen momenteel richting de twee miljoen euro gaat.

Meer over Johan Derksen

Johan Derksen vergroot zijn vermogen met zijn autobiografische bestseller
© Instagram: @Marieke.derksen

ook interessant

Okee, dit is best apart. Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een vestiging van Victoria’s Secret. Dat is...

Sinds Gonazalo Jara afgelopen week ongegeneerd in de anus van Edinson Cavani roerde tijdens de Copa America, is...

Een streaker in Duitsland bij de wedstrijd tussen Hannover ’96 en Mainz heeft dit weekend de show gestolen....

Dat hij een baltovenaar is dat wisten we al en ook op de training van de Braziliaanse selectie...

Rafael van der Vaart is voor de tweede keer vader. Schonk zijn ex-vrouw Sylvie Meis hem al zoontje...

Bizar: één van de explosies die plaatsvond rondom het stadion in Parijs, waar op dat moment Frankrijk –...