Search
Close this search box.
Vw-Rijk_worden_met_wedden (2)

Rijk worden met wedden op sport

Kijk, nu hebben we je aandacht! In het geld kunnen zwemmen a la Dagobert Duck willen we natuurlijk allemaal wel. Maar is het eigenlijk wel realistisch om rijk te worden met wedden op sport? Maakt geld überhaupt wel gelukkig? In dit artikel hopen we je aan het denken te kunnen zetten.

Megaklappers en enorme winsten

Als we de berichten op de chat en het forum van Voetbalwedden.net moeten geloven, maakt 9 op de 10 leden dagelijks de bookmakers flink wat geld afhandig. De ene na de andere megaklapper wordt gevierd als het binnenhalen van het WK en de enorme winstbedragen liegen er niet om. Maar hoe zit de vork daadwerkelijk in de steel?

Hoogmoed komt voor de val

Mensen hebben van nature de neiging zichzelf schromelijk te overschatten. Exemplarisch is een onderzoek uit 1981 onder Zweedse automobilisten: maar liefst 90% vond zichzelf een bovengemiddeld goede chauffeur. Je hoeft geen Albert Einstein te zijn om te begrijpen dat een dergelijk percentage nooit boven de 50% uit zou mogen komen.

Ook op Voetbalwedden.net zien we dit fenomeen geregeld de kop op steken. Vrijwel iedereen denkt een bovengemiddeld goede punter te zijn, die de bookmaker keer op keer in de luren weet te leggen. Daarnaast zie je dat leden elkaar vaak gek maken met hun winsten: als een ander zojuist 1.000 euro heeft gewonnen, wat is dan jouw 10 euro winst nog waard? Vergeet echter niet dat de berichten in de chat en het forum vaak een ‘Goed Nieuws-show’ zijn: over de verloren weddenschappen lees je nauwelijks iets. Laat je niet op de kast jagen door dergelijke gelukszoekers, die vanwege hun slechte money management waarschijnlijk toch geen lang leven beschoren zijn. Trek je eigen pad en houd je gedisciplineerd aan het taartsysteem. Laat je niet verleiden tot het spelen van combi’s, want daarmee speel je de bookmaker alleen maar mee in de kaart.

Maakt geld überhaupt wel gelukkig?

Geluk is niet te koop. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een miljoen euro of meer in een loterij wonnen na een jaar nog net zo gelukkig, of zelfs minder gelukkig waren dan voordat ze de prijs wonnen! Zodra we voldoende geld hebben om van te leven, brengt geld geen geluk meer. Het lijkt vaak of materiële zaken zoals veel geld of nieuwe spullen je gelukkig kunnen maken. En dat doen ze ook wel, voor bijvoorbeeld een paar uur. Daarna ben je weer aangewezen op jezelf en zul je weer iets nieuws moeten vinden om gelukkig van te worden. Mensen willen vaak steeds maar meer en meer, en vergeten juist daardoor te genieten door tevreden te zijn met wat ze hebben. Geluk komt uiteindelijk toch vooral uit jezelf. Het zit als het ware al in je, je hoeft het alleen nog maar aan te wakkeren. Gelukkig zijn is voor een deel een ‘keuze,’ een state of mind.

Wat willen we je meegeven in dit artikel?

Waag gerust af en toe een gokje, maar laat je niet gek maken. Plezier zou in alles wat je doet voorop moeten staan, en wedden op sport vormt daarop absoluut geen uitzondering. Natuurlijk willen we allemaal winst maken, maar vergeet niet dat verlies maken niet erg is. Zolang je het maar binnen de perken houdt en plezier beleeft aan de spanning die wedden op sport met zich meebrengt. En als je een van die geluksvogels bent die wel op de lange termijn winst maakt, ga dan eens lekker op stap met je vrienden of trakteer je vriendin op een etentje! Dat is nog eens dubbel geluk!

ook interessant

Waar het op de dames aankomt, is Jos Verstappen net zo wispelturig als zijn zoon Max. Wisten we...

Donald J. Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Tegen alle verwachtingen in versloeg Trump de gedoodverfde...

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Cambuur-trainer Diwght Lodeweges. De coach van de Friezen maakte deze week bekend...

Steven Gerrard heeft zijn grote liefde Liverpool definitief verlaten voor een avontuur bij LA Galaxy. De marketingmachine is inmiddels...

Het is je misschien niet ontgaan dat het een beetje waaide dit weekend, en daar had ook het voetbal...

De 33 Chileense mijnwerkers die in 2010 in totaal 69 dagen vast onder de grond zaten, steunen nu,...