Search
Close this search box.

‘Relatie met Van Gaal is ‘haat, haat, haat!’

Hans Kraay jr. heeft vandaag in een uitzending van Coen en Sander op 3FM vertelt hoe hij de relatie tussen hem en Van Gaal ziet de afgelopen twee jaar. “Het is haat, haat, haat en een heel klein beetje toewijding en dan weer heel veel haat. Maar dat is denk ik vooral van zijn kant.”

Toch vond hij het een voorrecht om Van Gaal te mogen spreken. “Maar ik heb wel het idee dat op het moment dat ik vragen stel die mensen in Middelburg en Joure gevraagd willen hebben, want dat probeer ik, verplaatsen in de kijker, dat van de vijf keer dat ik iets vraag, hij zes keer boos wordt.”

De laatste keer was het ook weer raak, toen Van Gaal hem een keer gelijk gaf: “Toen schrok ik, want hij had nog nooit gezegd ‘jij hebt gelijk’. Ik vroeg: ‘Wil je daarmee zeggen dat het coachen van Frank de Boer en Marco van Basten onzin is?’ Toen ging die helemaal uit zijn dak: ‘jij maakt het persoonlijk en jij wilt scoren’. Ik wenste hem succes en het liep vervolgens vier, vijf minuten uit de klauwen.”

Uit de foto van dat interview sprak het vuur in Van Gaals ogen. “Hij zei met zoveel vuur en zoveel venijn in zijn ogen: ‘jij bent de tweelingbroer van Johan Derksen, jullie willen allebei altijd scoren. Ik denk dat hij altijd ergens in zijn achterhoofd heeft dat ik bij Wilfred Genee, Derksen en René van der Gijp hoor.”

Over de relatie tussen Kraay en Van Gaal heeft Van Gaal ooit eens iets gezegd tegen Kraay jr. zelf. “Hij deed eens heel charmant tegen alle Engelse en Nederlandse journalisten. Dus ik vroeg waarom hij zo charmant was. Hij vertelde bij mij dat hij altijd zo is tegen journalisten, behalve tegen mij. Of het aan hem of mij lag? Hij vertelde dat het niet aan hem lag, dus dan zal het aan mij liggen.”

ook interessant

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zitten volgende maand tijdens het WK in Brazilië op de tribune bij Nederland-Australië,...

Een wel heel erg domme rode kaart van Nordin Amrabat dit weekend. De speler van Malaga speelde met...

Nooit meer lachen om Stanislav Manolev voor René van der Gijp bij Voetbal International. De rechterverdediger van PSV...

Sylvie Meis is lang vergeten, want tegenwoordig is Estavana Polman de vriendin van Van der Vaart....

Björn Kuipers en zijn team komen vanavond voor het eerst in actie op het EK in Frankrijk. De...

Onderstaande, Poolse equivalent van Helene Hendriks wilde niet zomaar een simpel interview met een motorcrosser doen, maar had...