Search
Close this search box.
Knipsel

PSV experimenteert met blindentribune

PSV gaat in de thuiswedstrijd van 29 maart tegen FC Groningen experimenteren met een blindentribune. Er is plaats voor tien blinden of slechtzienden, inclusief hun begeleiders.

Op de blindentribune krijgen mensen een headset op. Via die headset horen blinden en slechtzienden hoe speciale blindencommentatoren verslag doen van de wedstrijd. De Eindhovense club werkt samen met Visio, een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. PSV wil graag in het seizoen 2014-2015 echt te starten met een blindentribune.

Het initiatief is niet nieuw. In 2012 nam NAC al een blindentribune in gebruik. Door het faillissement van Teamplay@NAC vorig jaar heeft NAC geen blindentribune meer. Andere clubs in de eredivisie hebben nog wel een blindentribune.

ook interessant

Ze worden steeds jonger lijkt het wel, de supertalentjes die ontdekt worden door de scouts van Europese voetbalclubs....

Zinedine Zidane en Javier Zanetti mochten gisteren aantreden voor de legende-teams van respectievelijk Real Madrid en Internazionale. De...

Barcelona verloor gisteravond met 1-0 van Granada en daar kon ook Neymar niets aan veranderen. De aanvaller zette...

Eljero Elia komt nogal eens in het nieuws de laatste tijd, maar met voetbal heeft dat bar weinig...

Hoewel Koeman bekend maakte na dit seizoen te vertrekken bij Feyenoord, schrijft hij dit seizoen nog niet af....

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een...