Search
Close this search box.
WK 201

Prachtige evolutie van WK-shirts

Speciaal voor het WK voetbal presenteert de website Zalando alle internationale WK voetbalshirts die sinds 1930 te zien waren tijdens de wereldkampioenschappen. Van alle landen aanwezig op het WK in Brazilië zijn WK voetbalshirts zijn weergegeven.

Je kunt per WK zien hoe de shirts zijn veranderd in stijl en hoe deze met de tijd zijn meegegaan. Vóór de jaren 80 zijn er nog veel lange mouwen te zien en de eerste WK voetbalshirts van het Nederlands Elftal waren zelfs blauw in plaats van oranje. Klik op onderstaande afbeelding voor alle internationale WK voetbalshirts.

De historie van het wereldkampioenschap voetbal begint in 1930 in Uruguay. Destijds waren er 13 teams, dit jaar deden alweer voor de zesde keer 32 teams mee. In Brazilië, het land van de Samba wordt het WK voetbal gehouden, met Brazilië, Duitsland, Argentinië en Nederland in de finale. Veel titels en finaleplekken bij elkaar dus.

Nederland deed in 1934 voor het eerste mee aan het WK voetbal. Hierna heeft team Oranje niet ieder WK meegespeeld omdat het zich niet iedere keer opgaf voor de kwalificatie rondes en zich een aantal keer niet wist te kwalificeren. Sinds 1974 is het Nederlandse team erin geslaagd om drie keer de finale te spelen en deze drie keer te verliezen. De eerste keer was in 1974 tegen West-Duitsland, de tweede finaleplek werd behaald tegen Argentinië in 1978 en de derde keer was in 2010, toen team Oranje verloor van Spanje. Laten we hopen dat in de WK voetbalshirts van dit jaar, Nederland weer de finale gaat halen door te winnen van Argentinië!

Zie hier alle WK-shirts van de deelnemers sinds 1930 (klik voor vergroting):
WK voetbalshirts

ook interessant

Als we de Engelse tabloids geloven had Louis van Gaal inmiddels al 10 keer ontslagen moeten worden, maar...

Louis van Gaal is met zijn flamboyante gedrag natuurlijk een dankbaar mikpunt van imitaties. Hele goede hebben we...

Na een tenenkrommend incident met hun kersverse eSporter kunnen ze bij PSV niet voorzichtig genoeg zijn. De FIFA’er...

Ook in Nederland komt er vaker matchfixing voor dan we allemaal denken. Ondanks de hevige strijd die de...

We kennen allemaal wel één remedie tegen een kater, maar wanneer je als een hoopje ellende op de...

Als San Marino bij je op bezoekt komt in de kwalificatie, weet je dat je je voor kan...