Search
Close this search box.
De Portugese voetballegende Eusébio is overleden. © Pro Shots

Portugese voetballegende overleden

Eusébio, Portugal’s meest legendarische voetballer ooit, is zondagochtend overleden aan hartfalen. Hij werd 71 jaar oud.

De oud-voetballer, bekend om zijn snelheid en verwoestende schot, maakte vooral in de jaren ’60 furore. Met zijn toenmalige club Benfica wist hij in 1962 de Europa Cup 1 te veroveren. In 1965 werd hij verkozen tot voetballer van het jaar en won hij twee keer de gouden schoen. In 700 wedstrijden scoorde hij meer dan 700 keer.

In nationaal verband had Eusébio een groot aandeel in de derde plaats van Portugal op het WK van 1966, waarin hij negen keer scoorde. Het maakte hem topscorer van het toernooi.

Het grootste gedeelte van zijn carriere speelde Eusébio voor Benfica: van 1960 tot 1975. Daarna kwam hij nog in actie voor een aantal kleinere clubs, onder andere in de Verenigde Staten.

ook interessant

Wie Rafael van der Vaart zegt, zegt Sylvie en wie Sylvie zegt, zegt Sabia! De driehoeksverhouding haalde dit...

Voetballers, het zijn zijn soms net mensen: er bestaat een waslijst van topspelers die ooit met een sigaretje...

Demy de Zeeuw heeft na een oproep op Linkedin eindelijk een club gevonden: NAC Breda is de gelukkige...

Heerlijke herrie, zo kan het geluid dat uit de gloednieuwe Ferrari van Feyenoord-spits Graziano Pellè komt wel genoemd...

Kijk, we kunnen wel een overzicht samenstellen van mooiste sportmomenten, maar dat doen zoveel sites. En eerlijk, stiekem...

Na een dagje zilver is het vandaag weer een gouden dag voor Nederland op de 5 km. De...