Search
Close this search box.
Cruijff en vd Sar

Platini: ‘Cruijff is mijn idool’

Platini reikte gisteren in de Amsterdam ArenA de UEFA Presidents Award uit aan Johan Cruijff. Voor beide mannen een bijzonder moment.

Cruijff was trots op de prijs: “Het is een erkenning omdat je niet alleen het voetbal hebt gediend, maar via het voetbal ook de samenleving”, zegt Cruijff. “Tegelijk realiseer je je ook, dat je zo’n award niet krijgt omdat je nog zo jong bent.”

Ook het moment en de plek waren mooi: “Buiten de prijs was het ook fantastisch om weer met allemaal voetballers onder elkaar te zijn. Platini die wilde weten hoe het nu bij Ajax werkt en daarover werd hij uitgebreid door Wim Jonk en Edwin van der Sar geïnformeerd. Het mooie is dan altijd, dat voetballers in dergelijke gesprekken maar een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen.”

Ook Platini vond het een speciaal moment:””Het is ook een speciaal moment voor mij. Johan is mijn idool. Voor mij was hij de beste speler die ik ooit in mijn leven heb gezien. En hij was een geweldige coach van FC Barcelona. Daarom ben ik trots dat ik hem de prijs mag geven.”

KNVB-voorzitter Michael van Praag is ook trots op Cruijffs onderscheiding. “Het is heel bijzonder dat Johan deze prijs krijgt, omdat hij alleen wordt uitgereikt aan de groten der aarde op voetbalgebied. Denk aan Sir Alex Ferguson, maar ook Alfredo di Stefano en Eusébio.”

ook interessant

Het was weer lachen, gieren, brullen in Voetbal International gisteravond, waarbij het maar zelden over voetbal ging. Zo...

In Nederland moet je koning van het land zijn om een eigen postzegel te verdienen, maar in Zweden...

Manchester United is op trainingskamp in Shanghai en trainde donderdag in het Shanghai Stadium. Tijdens de rondo wordt...

Wilfred Genee gunt ons op Twitter een interessant kijkje achter de schermen bij een Europa League-avond. Zo tweette...

Een vreemd voorval in de Finse competitie dit weekend. Speler Rasmus Schüller van HJK Helsinki scoorde in de...

Iedereen hoopt dat PSV vanavond in elk geval één puntje pakt tegen Bayern München, maar laten we eerlijk...