Search
Close this search box.
Cruijff en vd Sar

Platini: ‘Cruijff is mijn idool’

Platini reikte gisteren in de Amsterdam ArenA de UEFA Presidents Award uit aan Johan Cruijff. Voor beide mannen een bijzonder moment.

Cruijff was trots op de prijs: “Het is een erkenning omdat je niet alleen het voetbal hebt gediend, maar via het voetbal ook de samenleving”, zegt Cruijff. “Tegelijk realiseer je je ook, dat je zo’n award niet krijgt omdat je nog zo jong bent.”

Ook het moment en de plek waren mooi: “Buiten de prijs was het ook fantastisch om weer met allemaal voetballers onder elkaar te zijn. Platini die wilde weten hoe het nu bij Ajax werkt en daarover werd hij uitgebreid door Wim Jonk en Edwin van der Sar geïnformeerd. Het mooie is dan altijd, dat voetballers in dergelijke gesprekken maar een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen.”

Ook Platini vond het een speciaal moment:””Het is ook een speciaal moment voor mij. Johan is mijn idool. Voor mij was hij de beste speler die ik ooit in mijn leven heb gezien. En hij was een geweldige coach van FC Barcelona. Daarom ben ik trots dat ik hem de prijs mag geven.”

KNVB-voorzitter Michael van Praag is ook trots op Cruijffs onderscheiding. “Het is heel bijzonder dat Johan deze prijs krijgt, omdat hij alleen wordt uitgereikt aan de groten der aarde op voetbalgebied. Denk aan Sir Alex Ferguson, maar ook Alfredo di Stefano en Eusébio.”

ook interessant

Toon Gerbrands zal na dit seizoen aftreden als algemeen directeur bij AZ. Dat heeft de Alkmaarse voetbalclub bekendgemaakt....

Willem Leushuis is nog maar net trainer van de Amsterdamse amateurclub AFC en is nu al berispt door...

Leonne is een van de boegbeelden van het vrouwenvoetbal! We stellen je voor aan Shannice Wilner, de knappe...

Effect kan er soms voor zorgen dat een bal de vreemdste dingen doet. Dat merkte ook doelman Sofiane...

Bekijk hier alle exen van Sylvie Meis. Van haar tweede man Niclas Castello, Zlatan, Sami Khedira en een...

Inmiddels alweer bijna vier jaar geleden verloor Oranje de WK finale in Zuid-Afrika. Vandaag stond de toenmalige bondscoach...