Search
Close this search box.
De Kuip

Plan ‘Red de Kuip’ kan doorgang vinden

Nadat de overgebleven concurrent BAM eerder al de financiering rond de nieuwe Kuip klaar had is het nu ook projectgroep ‘Red de Kuip’ gelukt om alles rond te krijgen.

“We hadden veertien dagen geleden nog een achterstand, maar hebben die nu weggewerkt,’ zegt Nieuwenhuis. “Dat is een mirakel, zeker in deze tijd. Nu moeten we nog de commissarissen en de directies van het stadion en de club overtuigen.”

Ook BAM heeft een sluitende financiering van zijn Kuip, waarvan de kosten rond de 200 miljoen liggen. Daarnaast kunnen de velden voor de betaald voetbalorganisatie, jeugd en amateurs eveneens voor 15 miljoen euro worden meegenomen. De strijd met Red de Kuip wordt spannend, voorspelt directeur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw.

Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de twee partijen Feyenoord willen laten profiteren van een vernieuwd stadion. “Uiteindelijk moet de Kuip geld gaan genereren. Het stadion is geen doel, maar een middel. Dat middel wordt gebruikt om de exploitatie te maximaliseren.”

Woensdagavond gaven Red de Kuip en BAM een presentatie aan de Vrienden van Feyenoord. Daar werden aan beide partijen volop kritische vragen gesteld, onder andere over de technische staat van de monumentale voetbaltempel.

ook interessant

Vandaag werd in de Jupiler League Willem II – Jong PSV uitgevochten. Bij Jong PSV speelde de selectiespelers...

Was het zo saai, of toch omdat papa niet mee speelde? Xess Xava Sneijder vond het duel tussen...

Ben je bekend met de term ‘beast mode’, die in het rugby gebruikt wordt voor spelers die niet...

De loopbaan van Royston Drenthe verloopt allesbehalve florissant, maar ook privé gaat het hem niet voor de wind....

Hij verhuisde van Villarreal naar Amsterdam met zijn meisje. We stellen je voor aan Rocío Esposito Suarez, de...

Neymar heeft een nieuwe vlam! Blijkbaar is het uit met tienerster Bruna Marquezine en is Gabriella Lenzi de...