Search
Close this search box.
De Kuip

Plan ‘Red de Kuip’ kan doorgang vinden

Nadat de overgebleven concurrent BAM eerder al de financiering rond de nieuwe Kuip klaar had is het nu ook projectgroep ‘Red de Kuip’ gelukt om alles rond te krijgen.

“We hadden veertien dagen geleden nog een achterstand, maar hebben die nu weggewerkt,’ zegt Nieuwenhuis. “Dat is een mirakel, zeker in deze tijd. Nu moeten we nog de commissarissen en de directies van het stadion en de club overtuigen.”

Ook BAM heeft een sluitende financiering van zijn Kuip, waarvan de kosten rond de 200 miljoen liggen. Daarnaast kunnen de velden voor de betaald voetbalorganisatie, jeugd en amateurs eveneens voor 15 miljoen euro worden meegenomen. De strijd met Red de Kuip wordt spannend, voorspelt directeur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw.

Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de twee partijen Feyenoord willen laten profiteren van een vernieuwd stadion. “Uiteindelijk moet de Kuip geld gaan genereren. Het stadion is geen doel, maar een middel. Dat middel wordt gebruikt om de exploitatie te maximaliseren.”

Woensdagavond gaven Red de Kuip en BAM een presentatie aan de Vrienden van Feyenoord. Daar werden aan beide partijen volop kritische vragen gesteld, onder andere over de technische staat van de monumentale voetbaltempel.

ook interessant

Kenny Tete werd kort geleden opgeschrikt door vreselijk nieuws van zijn vader. Miguel Tete, beveiliger van beroep, kreeg...

In de nieuwe ELF Voetbal Magazine reageert Graziano Pellè in een interview op de uitbarstingen en rare streken...

Alsof het missen van een belangrijke strafschop al niet erg genoeg is, wachtte Graziano Pellè thuis nog meer...

Wolter Kroes heeft zijn nieuwe Viva Hollandia 2015 klaar. Vanmorgen in het radioprogramma Evers Staat op maakte de...

Heeft Emma Watson een nieuwe vriend? Het lijkt er wel op. De voormalig Harry Potter-ster werd gespot met...

Vele voetballers reageren met schok op de dood van voetballegende Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 overleed eerder...