Search
Close this search box.
Gruwelijke fout ijshockeydrama

Gruwelijke fout maakt ijshockeydrama nog een stukje erger

Een pijnlijke fout van de Canadese autoriteiten heeft het drama met het jeugdige ijshockeyteam nog gruwelijker gemaakt. Eén van de doden werd verkeerd geïdentificeerd, waardoor de ouders van een gewonde jongen te horen kregen dat hun zoon was overleden.

De bus van de ijshockeyers kwam afgelopen weekend in botsing met een vrachtwagen. Meer dan de helft van de inzittenden kwam daarbij om het leven, 14 mensen raakten gewond. Het team van de Humboldt Broncos was op weg naar een wedstrijd.

Het ministerie van Justitie maakte de fout gisteren bekend. Xavier Labelle kwam niet om het leven, maar raakte gewond. Parker Tobin stierf wel bij het ongeluk. De jongens waren beiden blond en hadden dezelfde lichaamsbouw, waardoor het misverstand ontstond. “Ik kan me geen voorstelling maken hoe vreselijk dit is voor de ouders”, sprak een woordvoerder van het Ministerie volgens RTL Nieuws. “Alles wat ik kan doen is verontschuldigingen aanbieden.”

De pijnlijke vergissing leidde uiteraard tot gemengde reacties van de families. “Wonderen bestaan”, schreef de broer van Xavier op Facebook. “Mijn diepste medeleven met de familie van Tobin.”

https://www.facebook.com/isaac.labelle.3/posts/951057645053125

 

ook interessant

Real Madrid moet het dit weekend doen zonder Cristiano Ronaldo. Dat heeft zijn trainer Carlo Ancelotti gezetd tijdens...

Het internet vergeet NOOIT. De jonge middenvelder Julio Rey had er goed aan gedaan zijn Twitter-geschiedenis er even...

Het botert al jaren niet tussen Johan Cruijff en Marco van Basten. De vriendschap is zelfs zo verwaterd...

het plan van de nieuwe Kuip dat bouwgigant BAM deze week presenteerde is in Rotterdam goed ontvangen: “Dit...

Ohjee, Andy en Melisa hebben ruzie met de buren. Het showbizz-koppel, momenteel op televisie met een reallifesoap op...

Een ware horrorcrash op de Daytona International Speedway in Noord-Amerika. Een auto vloog tijdens de race over de kop en boorde in...