Search
Close this search box.
De afkomst, het vermogen en de vriendin van Pierre van Hooijdonk

Afkomst, vriendin en vermogen Pierre van Hooijdonk: alles wat je wilt weten

De analist Pierre van Hooijdonk heeft net zoveel haters als hij fans had tijdens zijn carrière. Of het nu zijn nieuwe vriendin is of een provocerende uitspraak, er is altijd wat te doen rondom Pierre. Zijn Marokkaanse afkomst, vriendin en vermogen: wij vertellen je alles over Pierre van Hooijdonk!

In het kort:

De Marokkaanse afkomst van Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk heeft niet louter Nederlands bloed door zijn aderen stromen. De biologische vader van Pierre komt namelijk uit Marokko. Hij verwekte een kind bij Pierres moeder Corrie van Hooijdonk, maar liet haar vervolgens in de steek. Pierre heeft zijn biologische vader nooit ontmoet. Sterker nog, hij heeft er ook nooit behoefte aan gehad om ooit contact met hem te zoeken.

“Ik was nergens naar op zoek en was ook helemaal niet nieuwsgierig. Die man heeft zich ook nooit bij mij gemeld. Voor mij was dat nooit een groot punt”, vertelde hij ooit in de documentaire Het laatste gevecht.

Pierre voelt zich echter weinig verwant met Marokko en speelde uiteindelijk 46 interlands voor Oranje. Ook liet hij zich al eens kritisch uit over het Marokkaanse elftal: “Voetbaltechnisch is het altijd heel erg goed, maar in de tactische discipline gaat het bij grote regelmaat op eindtoernooien fout.”

Pierre van Hooijdonk heeft Marokkaanse roots
© Instagram: @Pierrevh17

De nieuwe vriendin van Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk was dertig jaar lang samen met zijn vrouw Corina Wielaard. Corina is de moeder van hun zoon Sydney van Hooijdonk, die op dit moment onder contract staat bij Bologna. Ze kregen ook dochter Fay.

In 2020 kwam hun relatie tot een einde. “We hebben er samen hard aan gewerkt, maar zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor ons allebei. Er is geen ander in het spel, maar de koek is op na dertig jaar.”

Elvira van Diemen is de nieuwe vriendin van Pierre van Hooijdonk
© Instagram: @Pierrevh17

Een half jaar later maakte Pierre bekend in Elvira van Diemen een nieuwe vriendin te hebben gevonden. Elvira en Pierre hebben elkaar leren kennen in een discotheek in Breda en ze heeft haar eigen bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en verbouwen van panden. Elvira woont in Den Haag.

De vader en moeder van Pierre van Hooijdonk

Terwijl zijn moeder Corrie zwanger van hem was, kreeg ze een relatie met Jan van Hooijdonk, de man waar Pierre zijn achternaam aan te danken heeft. Jan trouwde met Corrie en werd de ‘vader’ van Pierre. Pierre gaf aan Jan altijd als zijn echte vader te hebben gezien. Pierre groeide gelukkig op bij zijn ouders. In 2016 overleed zijn moeder Corrie en drie jaar later verliet ook Jan van Hooijdonk het leven van Pierre. Zij hebben hun kleinkinderen gelukkig nog wel gekend.

Jan van Hooijdonk (vader) en Corrie van Hooijdonk (moeder) zijn de ouders van Pierre van Hooijdonk
© Twitter: @Pierrevh17

Pierre van Hooijdonk heeft vermogen van 18 miljoen euro

Pierre van Hooijdonk heeft een flinke cv opgebouwd tijdens zijn actieve voetballoopbaan. Van diverse clubs is bekend hoeveel zij Pi-Air betaalden aan salaris. Voetbal International weet wat Van Hooijdonk verdiende bij Feyenoord. In drie jaar tijd kreeg hij vijftien miljoen gulden van de Rotterdamse club. Dat komt neer op een bedrag van 7,6 miljoen euro. Van Feyenoord maakte Pierre de overstap naar Fenerbahce, waar hij volgens VI 2 miljoen euro per jaar netto opstreek. En dat twee jaar lang. In de beginfase van zijn carrière had Van Hooijdonk het ook al behoorlijk voor elkaar.

Het vermogen van Pierre van Hooijdonk is 18 miljoen euro
© Instagram: @Pierrevh17

De Volkskrant meldt dat hij bij Vitesse al 2,5 miljoen bruto verdiende en hij met zijn overstap naar Benfica nóg meer kreeg. Al met al heeft hij dus een aardig zakcentje overgehouden aan zijn loopbaan. Daar is hij echter ook weer een deel van kwijtgeraakt. Zo investeerde hij ooit in een Chinees textielbedrijf dat niet bleek te bestaan. Daarmee zag hij een kwart miljoen in rook opgaan. Alles bij elkaar schatten we het vermogen van Pierre van Hooijdonk op een goede 18 miljoen euro.

Pierre van Hooijdonk in 1998: het trauma

We sluiten af met de onvoorwaardelijke link tussen Pierre van Hooijdonk en het getal 98. Het gaat natuurlijk over het WK in 1998. Nederland stond in de halve finale van het WK tegen Brazilië. Oranje verloor die wedstrijd, maar niet op een normale manier. Nee, Van Hooijdonk werd daar een zuivere strafschop ontnomen.

“Het was denk ik een paar seconden voordat de officiële speeltijd erop zat”, vertelde hij aan VI. “Je weet zelf in het veld als geen ander of iets wel of geen overtreding is. Dit was geen twijfel. Op het moment dat je het fluitje hoort, dan denk je: we krijgen een penalty in de laatste minuut van de halve finale. Op het moment dat je dan omdraait, denk je: fucking hell. Ik was met stomheid geslagen. Met de VAR hadden we gewonnen.”

Pierre van Hooijdonk en het WK 98
© Instagram: @Pierrevh17

ook interessant

Zelfs als je bij een degradatieklant in de Eredivisie voetbalt, kun je als profvoetballer op de aandacht van...

Serge Aurier zit weer in de shit. De vleugelverdediger van Paris-Saint Germain kwam onlangs nog in het nieuws...

Na een onfortuinlijk verlopen wedstrijd hebben supporters altijd een paar redenen waarom het mis ging. Naast een slechte...

Wie is eigenlijk de vriend van Antoinette de Jong, één van onze Nederlandse schaatstoppers? Op de vorige Spelen...

David Moyes wordt binnenkort de laan uitgestuurd bij Manchester United. Dat valt vandaag te lezen in veel Engelse...

Hij kost wat, maar dan heb je ook wat, dat zal Ronald Koeman denken over zijn nieuwste aanwinst...