Search
Close this search box.
Vrouw en vermogen: alles over Peter Bosz

Van piepjonge vrouw tot imposant vermogen: alles over Peter Bosz

Hij komt soms over als doctorandus professor Bosz, maar Peter Bosz is een van de betere Nederlandse trainers in de afgelopen jaren. Hoog tijd om in zijn roerige privéleven te duiken. Van zijn piepjonge vrouw tot imposante vermogen, wij vertellen je alles over Peter Bosz!

In het kort:

  1. De 17 jaar jongere vrouw van Peter Bosz
  2. De kinderen van Peter Bosz én zijn knappe nichtje
  3. Vermogen Peter Bosz geschat op zeven miljoen euro
  4. Moest op logeerkamer slapen na afwijzen FC Twente
  5. Baalde als technisch directeur van Feyenoord

1. De 17 jaar jongere vrouw van Peter Bosz

Peter Bosz was lange tijd getrouwd met Anette Jannink, de wasvrouw van Vitesse, maar aan dat huwelijk kwam een einde.

Ook zijn huidige vrouw heeft Bosz in de voetbalwereld opgeduikeld. Peter Bosz is getrouwd met Jolyn Le Loux, inmiddels beter bekend als Jolyn Bosz.

Jolyn en Peter hebben elkaar leren kennen bij Heracles Almelo. Peter was daar trainer van het eerste elftal, terwijl Jolyn op de commerciële afdeling werkte. Ze is liefst 17 (!) jaar jonger dan de oefenmeester. Peter is bijna 60, terwijl Jolyn begin 40 is.

Ze zijn al sinds 2010 samen, al heeft het begin van de relatie een stout kantje…

Jolyn Bosz is de vrouw van Peter Bosz
© Facebook

Op het moment dat Jolyn wat met Peter Bosz kreeg, was ze nog getrouwd met ene Wouter Engelbertink. Hij werd uiteindelijk aan de kant gezet voor de voetbaltrainer. Jolyn komt uit Enschede en heeft in het verleden de hotelschool gedaan. Inmiddels heeft ze de voetbalwereld vaarwel gezegd en is ze haar eigen evenementenbureau begonnen: Le Loux Events. Haar eerdere initiatief om een kledingmerk in tweedehands merkkleding op te zetten, liep in de soep.

Jolyn Le Loux is getrouwd met Peter Bosz
© Facebook

2. De kinderen van Peter Bosz en zijn knappe nichtje

Aan zijn eerste huwelijk met Anette heeft Peter Bosz drie kinderen overgehouden. De eerst is Gino Bosz, die je misschien wel kent. Hij werd net als zijn vader profvoetballer en speelde bij onder meer Vitesse, Heracles Almelo, Cambuur en Go Ahead Eagles. In totaal kwam hij tot vijf Eredivisie-optredens en meer dan vijftig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels voetbalt hij bij de amateurs van IJsselmeervogels. Ook Peters tweede zoon Sonny werd prof bij Go Ahead Eagles, maar bleek niet goed genoeg. Hij ruilde zijn bestaan als voetballer in voor een baan bij Vitesse.

De kinderen van Peter Bosz: zoon Gino, zoon Sonny en dochter Bo.
© Facebook

Daarnaast heeft Peter ook nog een dochter: Bo Bosz, en hij heeft een bekend nichtje. Hij is namelijk de oom van Joy Bosz, ook wel bekend als YouTuber BeautyNezz. In 2015 werd ze in Nederland uitgeroepen tot grootste talent van YouTube en beste vrouwelijke YouTuber. Inmiddels is Joy wat jaartjes ouder geworden en is ze uitgegroeid tot knappe blonde dame. Wij begrijpen in ieder geval wel waarom deze twintigjarige meid ruim een half miljoen abonnees heeft!

Beauty YouTuber Joy Bosz is het nichtje van Peter Bosz
© Instagram: @Joybosz

3. Vermogen Peter Bosz geschat op zeven miljoen euro

Peter Bosz heeft niet alleen een fraaie trainersloopbaan, maar gooide ook als speler al hoge ogen. Zo heeft hij onder meer voor Vitesse, Feyenoord en in Japan gespeeld. Volgens Quote had Bosz toen hij net trainer van Ajax werd een vermogen van één miljoen euro bij elkaar gesprokkeld. Dat is de laatste jaren uiteraard nog flink opgelopen. Bij Ajax verdiende hij bijvoorbeeld een miljoen euro per jaar. Volgens De Telegraaf was dat bij Dortmund zelfs vier miljoen euro per jaar en ook bij Leverkusen en Lyon zal hij miljoenen hebben verdiend. Wij schatten zijn vermogen daardoor op 7 miljoen euro.

Het vermogen van Peter Bosz wordt geschat op 7 miljoen euro
© Pro Shots

4. Moest op logeerkamer slapen na afwijzen FC Twente

In het eerste halfjaar van 2023 kreeg Peter Bosz een aanbieding om trainer van FC Twente te worden. Hij werd gezien als perfecte opvolger van Ron Jans en het was ook nog eens dicht bij huis. Bij Rondo gaf Bosz echter aan deze aanbieding van tafel te hebben geveegd, omdat hij in deze fase van zijn leven nog hoopte op een grotere club. Zijn vrouw was allerminst te spreken over dat besluit. “Ik slaap al een maand op de logeerkamer. Mijn vrouw komt uit Enschede, dus zij was wel kwaad, ja.”

Peter Bosz zei 'nee' tegen FC Twente en was ooit technisch directeur bij Feyenoord
© Pro Shots

5. Baalde als technisch directeur van Feyenoord

We kennen Peter Bosz natuurlijk allemaal als voetbaltrainer, maar de Apeldoorner was in het verleden ook technisch directeur bij Feyenoord. Maar na 2,5 jaar was hij het zat. “Het was niet de makkelijkste tijd”, zei hij daarover in Studio Voetbal. “Wat ik aantrof was een club die zich niet had ontwikkeld.” Zo wilde de club niet werken met videoanalyses, hield het altijd vast aan de vrije dag op woensdag en waren er veel dingen die hij niet kon veranderen binnen Feyenoord. Sindsdien heeft hij zijn trainerscarrière weer opgepakt.


Vlog van Joy met oom Peter Bosz van zeven jaar geleden:

ook interessant

Terwijl Tom Dumoulin nog goed en wel aan het wielerseizoen moet beginnen, heeft landgenoot Niki Terpstra zijn eerste...

Ajax’ marketingmanager Edwin van der Sar heeft heeft weer iets meer tijd voor het zoeken naar een nieuwe...

Aron Winter had het afgelopen weekend helemaal gehad met drie jonge talenten van zijn ploeg Oranje onder-19. De...

Hij is een belangrijke spil in het Nederlands elftal en was een ware sensatie bij AZ, maar bij...

We wensen Memphis nog van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag, maar hij was gisteren weer behoorlijk onhandig bezig....

Ajax heeft na de beschamende 3-0 nederlaag tegen Red Bull Salzburg weer wat vertrouwen gepompt, door vanmiddag met...