Search
Close this search box.
Beachvolleyballer verkracht 12-jarig meisje

Pedo-volleyballer moet jaren brommen

Steven van der V. kan professioneel beachvolleybal voorlopig uit zijn hoofd zetten. De Nederlandse sporter kreeg vandaag een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd, omdat hij zich in 2014 meermaals schuldig maakte aan de verkrachting van een 12-jarig meisje.

Het gaat om een Engelse scholiere, voor wie Van der V. speciaal naar Groot-Britannië overvloog. De beachvolleyballer werd dan ook in Engeland berecht en moet zijn gevangenisstraf daar uitzitten. Hij bekende de misdaad al eerder.

De advocaat van Van der V. probeerde het gerechtshof er nog van te overtuigen dat zijn cliënt geen kwade jongen is, maar daar had de rechter geen boodschap aan. Het jonge slachtoffer van de beachvolleyballer zou na de verkrachtingen een zelfmoordpoging hebben ondernomen en van school zijn gewisseld.

“Kinderen, als zijn slachtoffer, verdienen bescherming. Wie hen misbruikt, bewust of onbewust, moet gestraft worden”, tekent het AD op uit de mond van de rechter.

 

ook interessant

Alessandro Del Piero, de voormalige voetbalster van Juventus speelt momenteel voor FC Sydney. Hij verraste het aanwezige publiek...

Als Zlatan een pet mooi vindt, dan pakt hij die pet. Zo simpel is het. Een PSG-fan pikte...

Het leek erop dat Fulham-aanvaller Bryan Ruiz naar Real Betis zou verkassen maar wellicht komt het daar toch...

Spanje zal het tijdens het WK 2014 in Brazilië moeten doen zonder doelman Victor Valdés. De keeper van...

Max Verstappen moet de laatste dagen veel kritiek slikken, omdat hij op de Grand Prix in Spa een...

Tijd voor een hartverwarmend verhaal op deze koude donderdagavond. Arjen Robben heeft een jonge vluchteling uit Syrië namelijk...