Search
Close this search box.
Afkomst, vriendin en salaris Owen Wijndal: dit wil je weten

Afkomst, vriendin en salaris van Owen Wijndal: dit wist je nog niet

Owen Wijndal werd in de zomer van 2022 voor tien miljoen euro opgepikt door Ajax bij AZ. In Amsterdam komt hij nog niet helemaal uit de verf, dus geven zijn populariteit graag een boost. Alles was je moet weten van Owen Wijndal.

In het kort:

De ouders en afkomst van Owen Wijndal

Owen Wijndal is geboren in Zaandam, maar beschikt over Surinaamse roots. Hij is de zoon van zijn vader Jerrol en zijn moeder Mariska. Vader Jerrol beschikt over zowel een Nederlands als een Surinaams paspoort. Daardoor zou ook Owen Wijndal in de toekomst nog voor de nationale ploeg van Suriname kunnen kiezen. Owen heeft het voetbaltalent duidelijk van zijn ouders geërfd. Vader Jerrol speelde ook ooit een jaar voor AZ, maar door blessureleed lukte het hem nooit om door te breken. Zijn moeder Mariska speelde ooit jeugdinderlands voor Nederland.

Jerrol Wijndal is de vader van Owen Wijndal en Mariska is zijn moeder
© Pro Shots, Facebook & Twitter

Owen Wijndal heeft nog geen vriendin

Goed nieuws voor vrouwelijk Nederland: Owen Wijndal is nog vrijgezel! De linksback heeft nog geen vriendin aan de haak geslagen en heeft het blijkbaar te druk met het voetbal. In 2021 vertelde hij voor de camera van ESPN over zijn liefdesleven. “Eigenlijk speelt er niks. Saai dus.” Verslaggever Hans Kraay jr. bood hem dan ook aan om Wijndal te helpen met zijn zoektocht. “Ik ben wel kritisch. Maar als je een leuke dame voor me hebt, gezellig! Maar ik denk dat mijn vader dat ook niet goed vindt. Hij zei gisteren nog dat ik me moet focussen op voetbal.”

Het salaris van Owen Wijndal bij Ajax

Owen Wijndal stond al langer op het lijstje bij Ajax, maar het duurde lang voordat hij daadwerkelijk de overstap maakte. Dat had volgens De Telegraaf alles te maken met de salariseisen van Wijndal. Hij zou een salaris hebben gevraagd dat de Amsterdammers veel te hoog vonden. Uiteindelijk deden beide partijen wat water bij de wijn en kwam de transfer er alsnog. Volgens Capology verdient Wijndal nu 1,4 miljoen euro per jaar bij Ajax.

Owen Wijndal verdient 1,4 miljoen euro per jaar bij Ajax
© Pro Shots

De beste linkerflank van Europa

Wijndal kende een uiterst moeizaam debuutseizoen. De back zat overwegend op de bank bij Ajax en kon maar nauwelijks overtuigen. Met de trainerswissel bij de Amsterdammers kwam Wijndal toch even in de basis te staan John Heitinga stelde hem een aantal wedstrijden op en dat leidde direct tot hoogmoedswaan bij de back.

Owen Wijndal en Steven Bergwijn vormen 'de beste linkerflank van Nederland'
© Pro Shots

Eind februari vertelde hij aan ESPN hoe goed de linkerflank van Ajax wel niet liep. “Steven Bergwijn en ik voelen elkaar goed aan. We zijn zeker de beste linkerkant van Nederland. En als we écht gas geven, misschien ook wel van Europa.” Daarna heeft Wijndal nog vier keer in de basis gestaan en toen had Heitinga genoeg gezien. “Wijndal heeft met nog niet genoeg overtuigd”, was de verklaring van zijn trainer. Niet de beste van Europa dus, niet van Nederland en zelfs niet van Ajax…

Owen Wijndal heeft geen vriendin
© Pro Shots

ook interessant

De groepsfase verliep, om maar eens een Italiaans woord te gebruiken, crescendo voor Italië. Na twee overwinningen is...

Het eerste seizoen van Louis van Gaal bij Manhester United was geen onverdeeld succes. Vooral de start van...

Op deze throwback thursday nemen we je mee terug naar het EK 1988, ons laatste en enige Oranje-succes....

Turkije – Kroatië werd voor de wedstrijd bestempeld als één van de risicowedstrijden op dit EK, maar behalve...

Als Zlatan een pet mooi vindt, dan pakt hij die pet. Zo simpel is het. Een PSG-fan pikte...

Een bizar bericht uit Turkije, waar spits Genero Zeefuik (26) nogal veel over zich geen kreeg de afgelopen...