Search
Close this search box.
René van der Gijp bij VI. © Pro Shots

‘Overwinning Ajax kwam door zwak Barcelona’

Vrijwel iedereen was deze week vol lof over Ajax, dat dinsdagavond in de ArenA op overtuigende wijze van FC Barcelona winst te winnen.

René van der Gijp was wat gematigder: hij wees in VI vooral op het verzwakte Barca. Natuurlijk ontbrak Lionel Messi, maar volgens Gijp zijn de geblesseerde Dani Alves, Jordi Alba en Sergio Busquets net zo belangrijk voor het Catalaanse team.

“Als Alves eenmaal naar voren rent, is hij weg en scheurt het hele veld open”, legde de vrolijke voetbalanalist uit. “Pique en Mascherano kunnen dan makkelijker opbouwen. Nu stonden zij te wachten op de bal en dat is veel makkelijker dekken.”

Ook wees hij op de sterkte van de verdedigende middenvelder Busquets. “Busquets is belangrijker dan misschien wel Messi”, beweerde Gijp. “Hij zorgt dat het spel naar Xavi en Iniesta versneld wordt. Nu stond daar Song en die speelde verschrikkelijk slecht.”

Johan Derksen vond dat Van der Gijp te weinig de nadruk legde op Ajax. “Als je met een verkapt A1-elftal tegen Barcelona op de been blijft, dan zet je echt een wereldprestatie neer”, vond de sigaarsnor.

ook interessant

Dat is naar wakker worden: uit bed stappen en er achterkomen dat je huis is leeggeroofd. Het overkwam...

Om nou te zeggen dat het er rooskleurig uitziet voor Ierland op het EK: nee. De ploeg staat...

Schaatsen in te krappe jurkjes en met sensuele poses, dat moet haast wel fout gaan. En het ging...

Grensrechter Kevin Friend moest gisteren bij Bournemouth – Southampton vervangen worden met een snee in zijn gezicht. Heel...

Zlatan Ibrahimovic ontmoette het Noorse toptalent Martin Odegaard maandagavond voor een oefenwedstrijd met Zweden tegen Noorwegen (0-0). Na...

Het was allesbehalve een gezellige voetbalmiddag in IJmuiden, waar de play-off tussen Telstar en De Graafschap op het...