Search
Close this search box.
Ouders van Cody Gakpo

Leer de ouders van Cody Gakpo kennen, en je snapt waarom hij zo goed is

Cody Gakpo nam Nederland bij de hand in de groepsfase op het WK 2022 in Qatar. In alle drie de wedstrijden was hij trefzeker, waardoor Oranje groepswinnaar werd. Ook bij PSV speelt hij de pannen van het dak en dus is het wachten op zijn toptransfer. Als je de de ouders van Cody Gakpo leert kennen, snap je waar dat talent vandaan komt!

Ank en Johnny Gakpo, de ouders van Cody Gakpo
© Lifebogger

Cody Gakpo. Het klinkt lang niet zo Nederlands als Vincent Janssen of Luuk de Jong. En dat kan weleens kloppen, want zijn vader komt namelijk uit Togo. Johnny Gakpo is geboren en getogen in Togo en is de vader van Cody. Zijn moeder heet Ank Gakpo en komt wel uit Nederland. Ze leerde Johnny kennen toen ze op reis was in Togo.

Vader van Cody Gakpo

Johnny verhuisde naar Frankrijk, wat hij sowieso al van plan was en daardoor konden Ank en Johnny contact blijven houden. De opgebloeide liefde tussen de twee was zo sterk, dat Johnny Gakpo besloot om naar Nederland te verhuizen. Daar trouwden zij uiteindelijk ook en kregen drie kinderen. Cody heeft namelijk een zes jaar oudere broer Sidney en een zes jaar jonger broertje Ducferre.

Sidney en Duc Gakpo. de broers van Cody Gakpo
© Instagram: @Codymathesgakpo

Sidney is begenadigd amateurvoetballer en Duc liep al eens stage bij PSV. Het talent zit er dus zeker in bij de Gakpo’s. Dat hebben zij zeker niet van een vreemde, want hun vader Johnny is voormalig Togolees international. Toen hij in Nederland kwam wonen, heeft hij ook zelfs voor het tweede elftal van PSV gespeeld. Daarnaast was ook zijn moeder vroeger topsporter.

Johnny Gakpo, de vader van Cody Gakpo
© Instagram: @Codymathesgakpo

Moeder van Cody Gakpo

Ank Gakpo, destijds nog Ank van Bommel, was actief op het hoogste niveau als rugbyspeelster. Sterker nog, ze is meervoudig rugbyinternational van het Nederlands elftal. Daar heeft Cody Gakpo dus zijn atletische lichaam vandaan.

In het magazine Helden kreeg Gakpo de vraag of hij op zijn vader lijkt in zijn speelstijl. “Haha, hij vindt van niet en vindt zichzelf tien keer beter dan ik”, antwoordde Gakpo toen. “Een paar jaar geleden, toen ik nog in de A1 zat, kwam er een keer een oud-trainer van hem kijken bij een wedstrijd van mij. Hij zei toen ook nog eens dat mijn vader beter was dan ik.”

Ank Gakpo - van Bommel, de moeder van Cody Gakpo
© YouTube: Kektus

Steun van de ouders van Cody Gakpo

“Mijn vader en moeder zijn heel betrokken bij mijn carrière. Ik heb eigenlijk alles aan hen te danken. Mijn ouders brachten me altijd naar PSV en stonden op de gekste tijden en plekken langs de lijn. Al moesten we in Groningen spelen, ze waren er het liefst allebei bij. Na een wedstrijd wilde mijn vader die altijd meteen nabespreken. Mijn moeder vroeg eerst of ik het leuk had gehad en of ik lekker had gevoetbald.”

De familie Gakpo heeft het lang niet altijd breed gehad, maar daarom is Cody nu blij dat hij financieel iets terug kan doen. “Mijn ouders moesten heel hard werken om drie kinderen te onderhouden. Ik weet dat het af en toe zwaar is geweest vroeger. Mijn ouders werkten allebei fulltime en konden rondkomen. Gelukkig is dat nu voorbij en kan ik nu iets voor ze terugdoen.”

ook interessant

Het zit Tim Matavz niet lekker dat zijn transfer naar Rubin Kazan niet is doorgegaan, de spits van...

Zlatan Ibrahimovic is zojuist ingevallen bij Manchester United en Feyenoord-fans begroetten de oud-Ajacied allerminst enthousiast. De supporters zongen...

De vriendin van David Neres is Kira Winona, een beeldschone Duitse. Ze leerde Neres kennen na zijn transfer...

Lang was Stefan de Vrij dolgelukkig met zijn jeugdvriendinnetje Marloes, maar dat geluk kwam na Stefan’s overgang naar...

Een boksevenement in Dublin werd vrijdag bruut verstoord door drie mannen in uniform, die het vuur openden op...

Max Verstappen moet de laatste dagen veel kritiek slikken, omdat hij op de Grand Prix in Spa een botsing...