Search
Close this search box.

‘Oud-Ajacied voor vijf jaar de bak in’

Voormalig Ajacied Tarik Oulida moet mogelijk voor vijf jaar de cel in voor oplichting. Het eens zo grote talent lichtte Spaanse bedrijven op voor honderdduizenden euro’s en riskeert nu een lange celstraf, zo blijkt uit documenten van Spaanse justitie die Metro in handen kreeg.

In 1994 klopte de jonge Tarik Oulida op de deur bij Ajax 1. In een duel met AEK Athene in de Champions League scoort hij twee keer, en een grote toekomst lijkt in het verschiet te liggen voor een van de grootste talenten van die tijd. Zover komt het echter niet. Oulida vertrok al snel bij Ajax en speelde daarna bij Sevilla, Nagoya Grampus, Sedan, Consadole Saporro en ADO den Haag. Daarna hoorde je zelden meer van hem.

Een van zijn ex-vrouwen, Eshter Dolstra weet echter te vertellen dat hij in 2010 al op het criminele pad is gegaan: “Toen ik hem leerde kennen had hij helemaal geen geld meer”, zegt Esther Dolstra, moeder van twee van zijn kinderen. “Ik werkte en hij deed niets.”

Oulida gebruikte daarna ook het gezin van Dolstra om meerdere bedrijven in Spanje op te lichten. Hij huurde bij verschillende bedrijven voor ruim 150.000 euro aan opname-apparatuur en betaalde daarvoor 1000 euro borg. Hij bracht de spullen echter nooit terug. “Je gaat zoiets toch niet doen met kinderen erbij? Ongelooflijk, ik was zwanger en met mijn twee andere kinderen erbij huurde hij die apparatuur om zogenaamd een documentaire te maken over zijn voetbalcarrière. Dat was een lulverhaal, hij wilde de boel gewoon oplichten. In totaal heeft hij dat drie keer gedaan, daarbij vervalste hij mijn handtekening bij de huur. In Spanje, in België en een keer in Groningen, waar hij tegen de lamp liep. Hij werd later opgepakt in Madrid. Daar heeft hij een maand vastgezeten. Hij bleef maar brieven schrijven en uiteindelijk heeft hij mij zover gekregen dat ik de schuld op me genomen heb. Daardoor kwam hij vrij. Heel stom natuurlijk. Justitie in Nederland geloofde er niets van dat ik het gedaan had. Ze dachten dat ik onder druk werd gezet en dat was ook zo. Ik deed het uit angst. Hij is zo’n ongelooflijke schoft. Hij heeft zeven kinderen bij drie vrouwen en nog drie geadopteerde kinderen en hij betaalt helemaal niets. Geen enkele van zijn voormalige vrouwen heeft nog contact met hem. Hij is volkomen onbereikbaar, ook voor belangrijke zaken met de kinderen.”

Op 28 september komt de zaak voor in Madrid, maar Oulida zegt dat hij zich met zijn advocaten goed ana het voorbereiden is:”Mijn advocaten zijn al een tijd bezig om deze zaak goed voor te bereiden”, reageert hij via WhatsApp. “Er is privé veel gebeurd en ik kan niet meer zeggen dan dat deze zaak uit 2010 mij al jaren belemmert om verder te gaan met mijn leven. Ik heb vertrouwen in een goede afloop en meer wil ik niet kwijt.”

Dolstra is ondertussen doodsbang: “Straks raak ik mijn drie kleintjes kwijt door die schoft”, zegt ze met trillende stem. “Dat mag niet gebeuren.”

ook interessant

Nog geen notitiekalender voor het nieuwe jaar? Misschien is dit kersverse boekwerkje van FC Barcelona iets voor jou....

Nu Memphis Depay naar Manchester United verkast moet PSV op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Hoog tijd om...

De clubleiding van PSV geeft toe dat er in het afgelopen seizoen de nodige zaken misgegaan zijn. PSV...

We schrijven 8 mei 2002 als Feyenoord het laatste Europese zilverwerk voor een Eredivisieclub binnensleept: de UEFA Cup....

De Peruaanse competitie lijkt geen bakermat voor voetbaltalent. Zagen we eerder al een keeper die een ongelofelijk dom...

De Mexicaanse kranten hebben geen goed woord over voor Arjen Robben, daags na de 2-1 overwinning van Oranje...