Search
Close this search box.
Alderweireld

Oud-Ajacied: ‘Applaus van Barça-fans was geweldig’

Toby Alderweireld heeft zich nog niet in de basis gespeeld bij zijn nieuwe club Atletico Madrid, maar hij werd dit weekend wel kampioen van Spanje met zijn club. Het was de vierde titel in eenveel jaren voor de Belgische verdediger, die bij Ajax de afgelopen drie jaar kampioen werd.

Het applaus dat zijn ploeg in het stadion van Barcelona kreeg was prachtig vond hij: “Ik zat dan wel de hele wedstrijd op de bank, maar ik heb bijzonder intens meegeleefd”, vertelt Alderweireld Het Nieuwsblad. “En dan dat applaus van de Barçafans, supersportief. Ze gunnen het ons wellicht meer dan Real.”

Alderweireld speelde slechts twaalf keer in de Primera División en weet nog niet hoe het toekomstperspectief is. “Mentaal was het mijn moeilijkste seizoen, omdat ik zo weinig gespeeld heb. Maar ik heb toch mijn bijdrage geleverd. Daarom wil ik nu niet te negatief zijn. Ik moet hiervan genieten, met mate.”

“Wat ik volgend jaar doe? We zien wel”, vervolgt Alderweireld. “Er komt eerst nog een Champions League-finale en een WK aan. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar dit seizoen heeft me ook sterker gemaakt. Ik zeg niet dat ik honderd procent zeker blijf, want dat weet je nooit, maar wie weet krijg ik volgend seizoen sowieso meer kansen.”

ook interessant

Een bizar incident na een wedstrijd van IJsselmeervogels. De ploeg in de Topklasse liep tegen een uitnederlaag aan...

Er was vandaag veel onduidelijkheid over de peperdure stapavond van Yuri van Gelder, die met een een Olympische...

Nu Memphis Depay naar Manchester United verkast moet PSV op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Hoog tijd om...

We hebben absoluut het beste voor met Louis van Gaal, de succesbondscoach die Oranje naar een derde plek...

Johan Cruijff wordt vanmiddag in Barcelona gecremeerd. Het afscheid van de legendarische nummer 14 zal in kleine kring...

René van der Gijp is vandaag jarig! Dat is natuurlijk een uitgelezen kans om de vrolijke voetbal-analist eens...