Search
Close this search box.
Google Glass

Oranje traint met Google-glass

De KNVB is bezig om te onderzoeken op welke wijze wearables en virtual reality de prestaties van het Nederlands elftal kunnen verbeteren. Met onder andere Google Glass met een videoanalyse app tijdens trainingsstage in Hoenderloo wordt gezocht naar technische hulpmiddelen.

Ook wordt er druk gewerkt aan de Oculus Rift-oplossing om spelsituaties te herbeleven. De KNVB werkt in dit project samen met Triple IT. Een van de projecten is een videoanalyse app voor Google Glass die de trainers kunnen gebruiken om al tijdens de training realtime videobeelden te kunnen bekijken.

Spelers kunnen op deze manier situaties terugkijken, vanuit een ander perspectief ervaren of alternatieve acties simuleren en zo op interactieve wijze het eigen spel verbeteren.

Max Reckers, video-analist bij de KNVB legt uit: “Louis van Gaal staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak. Die mentaliteit stelt ons in staat om verder te gaan dan andere teams. De inzet van Google Glass en Oculus Rift geven ons die gewenste voorsprong.’ Ben van der Burg, commercieel Directeur bij Triple IT: “Grondige analyses zijn heel belangrijk in de sport. De KNVB is er al heel ver in en wij mogen ze helpen om dit verder te verbeteren. Nu kun je met digitale middelen niet alleen weten wat je anders moet doen, maar het ook voelen. Door deze ervaring leer je sneller en is de kans op succes groter.”

ook interessant

Jill de Robles is de ex van Nuis. De twee vonden elkaar op een festival, maar Jill geeft...

Het heeft even geduurd, maar de naam van Johan Cruijff lijkt nu eindelijk vereeuwigd te worden in een...

Luis Suarez is misschien wel de beste voetballer van de Premier League dit seizoen. De aanvaller van Liverpool...

Het ging even niet zo lekker met Lieke Martens, die een paar maanden geleden aangaf best eenzaam te...

Ronald Koeman gunt PEC Zwolle geen Europees avontuur. Volgens de Feyenoord-trainer is het belachelijk dat de ploeg door...

Het lukt David Moyes maar niet om Manchester United op de rails te krijgen. Gisteravond kreeg de ploeg...