Search
Close this search box.
Stadion Salvador

Oranje speelt in ‘Hollandse’ omstandigheden

Het Nederlands elftal zal tijdens de groepsduels op het WK vermoedelijk weinig last hebben van extreme hitte. In Rio de Janeiro, waar het basiskamp van Oranje is, wordt het de komende dagen ook minder warm en in de speelsteden van Oranje wordt ook geen erge hitte verwacht.

Oranje zal morgen in het vliegtuig naar Salvador stappen. Die plaats ligt een stuk dichterbij de evenaar dan Rio de Janeiro, maar ook daar wordt het niet extreem warm en is er kans op regen. De komende drie dagen is de kans op neerslag er 70 tot 80 procent. De temperatuur schommelt er tussen de 25 en 30 graden, vrij laag voor de tijd van het jaar. De kans bestaat dat Nederland en Spanje elkaar in de stromende regen tegemoet treden.

Het tweede duel van Oranje, tegen Australië, wordt gespeeld in de meest zuidelijke speelstad van dit WK: Porto Alegre. Hier heerst de Braziliaanse winter en kan de temperatuur ‘s nachts afkoelen tot 5 graden Celsius. Ook worden overdag temperaturen nauwelijks boven de 20 graden verwacht.

In Sao Paolo, waar Nederland het opneemt tegen Chili, schommelt de temperatuur de komende weken eveneens tussen de 18 en 25 graden.

ook interessant

Is er dan niets meer heilig? Roddelplatform RTL Boulevard meldt zojuist dat Wesley Sneijder een punt zet achter...

Hèhè, het is eindelijk officieel: Guus Hiddink is de nieuwe bondscoach van Oranje. Dat heeft de KNVB zojuist...

Albert Heijn heeft samen met Heineken een nieuwe reclame gelanceerd rondom het Samba-shirt van Heineken. De altijd vrolijke...

De Spaanse eerste divisie-club CD Lugo wordt gesponsord door het biermerk Estrella Galicia. Die sponsordeal komt met een...

Marc Wilmots weg bij de Rode Duivels? Dat is dan 1.000.000 euro, alstublieft. De geplaagde bondscoach heeft al...

Will Grigg is DE man op dit EK. Niet om zijn goals, maar om het liedje wat de...