Search
Close this search box.
Stadion Salvador

Oranje speelt in ‘Hollandse’ omstandigheden

Het Nederlands elftal zal tijdens de groepsduels op het WK vermoedelijk weinig last hebben van extreme hitte. In Rio de Janeiro, waar het basiskamp van Oranje is, wordt het de komende dagen ook minder warm en in de speelsteden van Oranje wordt ook geen erge hitte verwacht.

Oranje zal morgen in het vliegtuig naar Salvador stappen. Die plaats ligt een stuk dichterbij de evenaar dan Rio de Janeiro, maar ook daar wordt het niet extreem warm en is er kans op regen. De komende drie dagen is de kans op neerslag er 70 tot 80 procent. De temperatuur schommelt er tussen de 25 en 30 graden, vrij laag voor de tijd van het jaar. De kans bestaat dat Nederland en Spanje elkaar in de stromende regen tegemoet treden.

Het tweede duel van Oranje, tegen Australië, wordt gespeeld in de meest zuidelijke speelstad van dit WK: Porto Alegre. Hier heerst de Braziliaanse winter en kan de temperatuur ‘s nachts afkoelen tot 5 graden Celsius. Ook worden overdag temperaturen nauwelijks boven de 20 graden verwacht.

In Sao Paolo, waar Nederland het opneemt tegen Chili, schommelt de temperatuur de komende weken eveneens tussen de 18 en 25 graden.

ook interessant

Hoewel Cristiano Ronaldo aangaf fit te zijn voor de eerste WK-groepswedstrijd van Portugal tegen Duitsland, wijst de training...

Wij hebben niet zoveel met zaad.. eh, zaalvoetbal, maar dit doelpunt is toch wel het bekijken waard. Een...

Met Ajax gaat het de laatste weken niet zo lekker, maar dat kan niet gezegd worden van Hakim...

Johan Cruijff zal komende week niet naar de wedstrijd van Ajax tegen Barcelona gaan. Ook al woont de...

Een drama voor Brazilië het uitvallen van Neymar jr. De hype is groot en nu zijn er ook...

Een mannelijke scheidsrechter die het damesvoetbal fluit, dat is vragen om problemen. Nou ja; er zullen vast nobele...