Search
Close this search box.
Een slecht gefotoshopte oranje raket.

Oranje mag de ruimte in bij WK-winst

Het optreden van Oranje in de groepsfase was buitenaards te noemen, maar het Nederlandse ruimtevaartbedrijf SXC neemt dat nu wel heel letterlijk.

Bij het behalen van de wereldtitel mag de selectie én Louis van Gaal de ruimte in, zo vertelt het bedrijf. “Als van oorsprong Nederlands bedrijf zijn we natuurlijk megatrots op de prestaties van Oranje op dit moment in Brazilië”, zegt mede-oprichter Michiel Mol. “De goal van Robin van Persie, en alle krantenkoppen over ‘the flying Dutchman’ hebben ons op het idee gebracht ook iets extra’s te doen. We gaan proberen ze letterlijk naar een nog hoger niveau te tillen; 103 km.”

SXC begint volgend jaar met commerciële vluchten naar de ruimte. Vermoedelijk kan het Nederlands elftal de reis dus in 2016 gaan maken. Als we wereldkampioen worden, natuurlijk.

ook interessant

Bij de beursgang van Ajax in 1998 heeft de club een groot risico gelopen dat spelers transfervrij konden...

Het WK-stadion in de Braziliaanse stad Sao Paulo, dat tijdens het komende wereldkampioenschap 2014 in gebruik zal genomen...

We moeten de droge en chagrijnige opmerkingen van Gertjan Verbeek al een tijdje missen in de Eredivisie, want...

Je hebt misschien meegekregen dat de Olympische Winterspelen achter ons liggen en de Nederlandse sporters thuis zijn. De...

Het is sterk de vraag of Luis Suarez wel op tijd fit is voor het WK. De Uruguyaanse...

Nog 3 uurtjes te gaan! Nederlanders zijn creatief, maar ook de Costa Ricanen kunnen er wat van. Ze...