Search
Close this search box.
Knipsel

‘Oranje heeft nog altijd toppers’

Over 38 dagen speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het WK 2014 in Brazilië. Slechts drie weken eerder, op 24 mei staan Atlético Madrid en Real Madrid nog tegenover elkaar in de eindstrijd van de Champions League in Lissabon.

Door de late finale van de Champions League met veel Spaanse voetballers, is de voorbereiding van de nationale ploeg verre van ideaal. Maar daar maakt bondscoach Vicente del Bosque zich weinig zorgen over: “Voor het Spaanse voetbal is het prachtig dat er twee Spaanse ploegen in de finale staan. Dat is een uitzonderlijk succes. Het geeft aan dat onze clubs er goed voor staan”, zegt Del Bosque in gesprek met de NOS.

Op vrijdag 13 juni staat de eerste groepswedstrijd Spanje – Nederland op het programma. Del Bosque ziet Oranje nog altijd als gevaarlijke tegenstander: “Dat is de ploeg die we het meest hebben bekeken in de voorbereiding. Wij respecteren de Nederlandse school en de stijl die ze hanteren, ondanks de veranderingen van de afgelopen vier jaar.”

“Er zijn nog steeds grote spelers over die bij de allerbesten horen”, vindt Del Bosque, die ook veel respect heeft voor bondscoach Van Gaal. “Hij heeft de ervaring en capaciteiten om overal aan de slag te kunnen en hij straalt iets uit. Dat mag ik wel.”

ook interessant

We willen geen grapjes maken over domme Belgen. Echt niet. Maar dan moeten ze niet dit soort shit...

Het is vandaag vrijdag de 13e, volgens sommigen een ongeluksdag. Het is algemeen bekend dat bijgeloof ook een...

We kennen Manchester City en Paris Saint-Germain natuurlijk als ‘koopclubs’, die met het geld van miljardairs elke speler...

Het was volgens de redactie van Goals and Glamour de meest spectaculaire Champions League wedstrijd ooit. De 2-1...

Japan heeft een wel heel bijzondere mascotte tijdens het WK 2014 in Brazilië. De mannen van het nationale...

De kans is groot dat kersverse Barcelona-aanwinst Luis Suarez gewoon mee mag doen aan de eerste El Clasio...