Search
Close this search box.
Knipsel

‘Oranje heeft nog altijd toppers’

Over 38 dagen speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het WK 2014 in Brazilië. Slechts drie weken eerder, op 24 mei staan Atlético Madrid en Real Madrid nog tegenover elkaar in de eindstrijd van de Champions League in Lissabon.

Door de late finale van de Champions League met veel Spaanse voetballers, is de voorbereiding van de nationale ploeg verre van ideaal. Maar daar maakt bondscoach Vicente del Bosque zich weinig zorgen over: “Voor het Spaanse voetbal is het prachtig dat er twee Spaanse ploegen in de finale staan. Dat is een uitzonderlijk succes. Het geeft aan dat onze clubs er goed voor staan”, zegt Del Bosque in gesprek met de NOS.

Op vrijdag 13 juni staat de eerste groepswedstrijd Spanje – Nederland op het programma. Del Bosque ziet Oranje nog altijd als gevaarlijke tegenstander: “Dat is de ploeg die we het meest hebben bekeken in de voorbereiding. Wij respecteren de Nederlandse school en de stijl die ze hanteren, ondanks de veranderingen van de afgelopen vier jaar.”

“Er zijn nog steeds grote spelers over die bij de allerbesten horen”, vindt Del Bosque, die ook veel respect heeft voor bondscoach Van Gaal. “Hij heeft de ervaring en capaciteiten om overal aan de slag te kunnen en hij straalt iets uit. Dat mag ik wel.”

ook interessant

Op het veld zal PSV het overduidelijk lastig krijgen tegen Manchester United, dus enkele Eindhovense fans proberen de...

In Italië kijkt men niet bepaald uit naar het treffen van AC Milan met Ajax over twee weken....

Hoewel het leek alsof Luis Suarez met zijn beet een flinke deug in zijn imago had opgelopen, ligt...

Bij het inspecteren van wedstrijden gaat de UEFA ver. Heel ver. Zo werd PSV op de vingers getikt door een sfeeractie...

Wesley Sneijder prikte zojuist de 2-0 binnen tegen Luxemburg, en dat moet een droom zijn voor de routinier....

Een opvallende Tweet vandaag van FC Groningen-speler Rasmus Lindgren. De speler van de Groningers vroeg via het sociale...