Search
Close this search box.
Ophef om opvallende verandering Kolonisten van Catan

Ophef om opvallende verandering in bordspel Kolonisten van Catan

Als je gek bent op bordspelletjes, heb je vast wel eens een potje Kolonisten van Catan gespeeld. Oh wacht, herstel, het spel heet Catan. De zinsnede ‘Kolonisten van’ is sinds kort weggehaald.

Nou ja, sinds kort: het bordspel heeft die nieuwe naam al sinds 2014. Toch komt dat vandaag in het nieuws, omdat er volgens het AD een minder leuke reden achter de naamswijziging schuilgaat.

Fabrikant 999 Games kreeg elk jaar klachten binnen over de naam, omdat het zou teruggrijpen naar het koloniale verleden van Nederland. Het woord heeft daarom een ‘nare bijsmaak’ en is aangepast. Reden voor veel boze Twitteraars om weer eens in de pen te klimmen.

Ook Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, reageert. Hij zegt dat de fabrikant zich laat leiden door een paar gekkies in hun mailbox. “Ik ben de hele discussie over dit soort verwijzingen naar kolonialisme zat. Er zijn échte problemen, die meer aandacht verdienen.”

https://twitter.com/DVanLangenhove/status/981444727588425729

Maar ook 999 Games reageert op het artikel van het AD. Het zou stemmingmakerij zijn.

 

 

ook interessant

Dat Louis van Gaal en Mark van Bommel bij Bayern München niet op de beste manier uit elkaar...

We praten veel over Promes, over AZ-talent Boadu, maar Willem II-topschutter Vangelis Pavlidis heeft er net zoveel in...

Bas Nijhuis is verreweg de bekendste scheidsrechter van Nederland. Naast zijn verrichtingen op het voetbalveld, zoekt hij ook...

Met bijna twee miljoen volgers op Instagram is Kara Del Toro een van de snelst groeiende influencers van...

Stap in de opwindende wereld van online gokken met Paysafecard in Nederland. Je hebt vast gemerkt dat het...

De blessure die Diego Costa gisteren opliep toen hij in botsing kwam met de doelpaal, zou zo in...