Search
Close this search box.
Ophef om opvallende verandering Kolonisten van Catan

Ophef om opvallende verandering in bordspel Kolonisten van Catan

Als je gek bent op bordspelletjes, heb je vast wel eens een potje Kolonisten van Catan gespeeld. Oh wacht, herstel, het spel heet Catan. De zinsnede ‘Kolonisten van’ is sinds kort weggehaald.

Nou ja, sinds kort: het bordspel heeft die nieuwe naam al sinds 2014. Toch komt dat vandaag in het nieuws, omdat er volgens het AD een minder leuke reden achter de naamswijziging schuilgaat.

Fabrikant 999 Games kreeg elk jaar klachten binnen over de naam, omdat het zou teruggrijpen naar het koloniale verleden van Nederland. Het woord heeft daarom een ‘nare bijsmaak’ en is aangepast. Reden voor veel boze Twitteraars om weer eens in de pen te klimmen.

Ook Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, reageert. Hij zegt dat de fabrikant zich laat leiden door een paar gekkies in hun mailbox. “Ik ben de hele discussie over dit soort verwijzingen naar kolonialisme zat. Er zijn échte problemen, die meer aandacht verdienen.”

https://twitter.com/DVanLangenhove/status/981444727588425729

Maar ook 999 Games reageert op het artikel van het AD. Het zou stemmingmakerij zijn.

 

 

ook interessant

Volgens de Manchester Evening News staat Bruno Martins Indi op het verlanglijstje van Manchester United. De international van...

Het is één en al drama in kamp Oranje. Na de afwezigheid op het EK 2016 lijken we nu ook...

AC Milan-speler Robinho heeft voor opschudding gezorgd in Italië. Hij vervoerde al fietsend een kind, en dat viel...

Het leven van Danny Holla staat regelmatig op zijn kop. De PEC Zwolle-middenvelder hopte de afgelopen jaren van...

Robin van Persie was gisteren zeer kritisch op analist en oud-ploeggenoot Pierre van Hooijdonk. Van Hooijdonk schreef eerder...

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi: aartsrivalen op het veld én daarbuiten. Althans, als we de Spaanse krant SPORT...