Search
Close this search box.
Ook Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal

Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal: “Zijn handen waren overal”

Onder het mom van de #metoo-hashtag hoorden we de afgelopen maanden veel bekende en onbekende slachtoffers van seksueel misbruik voorbijkomen. Ook Linda de Mol werd op jonge leeftijd bruut aangerand.

Dat schrijft de presentatrice vandaag in de column van haar blad LINDA. Het misbruik gebeurde op haar 15e in Hilversum, maar de dader werd nooit in de kraag gevat.

“Iemand stond tegen de schutting en pakte me plots vast”, schrijft De Mol. “Zijn handen waren overal. Hij rukte mijn blouse kapot. Een vriendinnetje zag het vanuit de schuur gebeuren en begon zo te gillen dat hij me losliet en wegrende.”

Linda deed samen met haar moeder aangifte, en een paar dagen later werd een man opgepakt die de daad bekende. Hij bleek uiteindelijk niet de echte dader. “Hij had al zo veel vrouwen lastiggevallen dat hij niet meer wist wie niet en wie wel.” De echte dader werd niet gevonden.

De Mol vindt dat er op school meer aandacht moet zijn zijn voor grensoverschrijdend gedrag. “Kinderen leren de biologische feiten en krijgen waarschuwingen mee voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes. Maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig, bedreigend of vernederend wordt ervaren? Ho maar.”

ook interessant

Oké, we zeggen Cristiano Ronaldo’s ex, maar we kunnen natuurlijk ook Bradley Cooper’s vriendin zeggen. Irina Shayk is...

EA Sports heeft inmiddels alle nieuwe ratings voor spelers in FIFA 16 bekendgemaakt en we kunnen dus ook...

Als ze nu nog niemand vinden! De dames van amateurclub De Tukkers uit Albergen doen op uitdagende wijze een oproep...

Siem de Jong is bij Ajax terug op het oude nest, nadat hij een jaartje met de vijand...

Playboy Brasil moet op last van de rechter uit de schappen worden gehaald. Een vermeende ex van Neymar...

Hij mag vanavond laten zien wat hij waard is op het Eurovisie Songfestival, maar daar gaan we het...