Search
Close this search box.
Ook Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal

Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal: “Zijn handen waren overal”

Onder het mom van de #metoo-hashtag hoorden we de afgelopen maanden veel bekende en onbekende slachtoffers van seksueel misbruik voorbijkomen. Ook Linda de Mol werd op jonge leeftijd bruut aangerand.

Dat schrijft de presentatrice vandaag in de column van haar blad LINDA. Het misbruik gebeurde op haar 15e in Hilversum, maar de dader werd nooit in de kraag gevat.

“Iemand stond tegen de schutting en pakte me plots vast”, schrijft De Mol. “Zijn handen waren overal. Hij rukte mijn blouse kapot. Een vriendinnetje zag het vanuit de schuur gebeuren en begon zo te gillen dat hij me losliet en wegrende.”

Linda deed samen met haar moeder aangifte, en een paar dagen later werd een man opgepakt die de daad bekende. Hij bleek uiteindelijk niet de echte dader. “Hij had al zo veel vrouwen lastiggevallen dat hij niet meer wist wie niet en wie wel.” De echte dader werd niet gevonden.

De Mol vindt dat er op school meer aandacht moet zijn zijn voor grensoverschrijdend gedrag. “Kinderen leren de biologische feiten en krijgen waarschuwingen mee voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes. Maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig, bedreigend of vernederend wordt ervaren? Ho maar.”

ook interessant

Veldspelers en keepers, het is een wereld van verschil. Of het nu bij de professionals, in de jeugd...

Ze heeft er net weer een seizoen van haar talkshow opzitten en dat komt goed uit. Presentatrice Eva...

Niveautje weer bij VI gisteravond. Het gesprek ging over voetballers die wel erg veel van zichzelf houden en...

Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie ziet Robin van Persie als zijn grote voorbeeld. “Van hem leren de jonge gasten bij...

De geruchten gingen al langer en blijken inderdaad te kloppen: Cristiano Ronaldo is opnieuw vader. Het geslacht Ronaldo...

De Spaanse topspits Diego Costa heeft toegegeven dat hij volgend seizoen waarschijnlijk bij Chelsea zal spelen. “Die kant...