Search
Close this search box.
Michael van Praag, voorzitter van de KNVB. © Pro Shots

Ook KNVB-voorzitter boos op Blatter

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, is niet terughoudend in zijn kritiek op FIFA-baas Sepp Blatter. “Behoorlijk ongepast”, noemde hij het gedrag van de Zwitser tijdens de WK-loting.

Blatter vond het nodig een minuut stilte voor Nelson Mandela na elf seconden af te breken. Het was zeker niet het eerste gênante moment in de langdurige carrière van de 77-jarige voetbalbobo.

Ook Van Praag erkent dit in het AD. “Het begint potsierlijk te worden”, vindt hij. “De rede die hij onlangs hield bij het 150-jarig bestaan van de Engelse voetbalbond was bijvoorbeeld tenenkrommend. Ik vind het nu onderhand ook wel genoeg geweest met hem. Hij treedt af in 2015, zo is vastgelegd, en daar zal hij aan worden gehouden, lijkt me.”

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die vrijdag bij de WK-loting aanwezig was, sprak zich eerder nog milder uit over Blatter. “Een ongetwijfeld goede bedoeling, maar een ongemakkelijke situatie”, vond hij.

ook interessant

Twee prachtige doelpunten met de hak dit weekend: de ene was afkomstig van FC Groningen-spits Michael de Leeuw,...

Het mag wel wat minder met het homodebat, stelde René van der Gijp gisteravond in VI. Hij reageerde...

Wij besteedden dit weekend nog aandacht aan de prima billen van Stephanie Bertram Rose, Gregory van der Wiel’s...

Nieuwe trainer Marco van Basten met AZ terugkeren in de top van de eredivisie. “Het is de bedoeling...

Als je haar leuke verschijning weer eens langs de lijn ziet, vraag je je vast stiekem af of...

Gaat bondscoach Louis van Gaal verhuizen naar Manchester? De keuzeheer van het Nederlands elftal heeft zijn luxe penthouse...