Search
Close this search box.
Michael van Praag, voorzitter van de KNVB. © Pro Shots

Ook KNVB-voorzitter boos op Blatter

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, is niet terughoudend in zijn kritiek op FIFA-baas Sepp Blatter. “Behoorlijk ongepast”, noemde hij het gedrag van de Zwitser tijdens de WK-loting.

Blatter vond het nodig een minuut stilte voor Nelson Mandela na elf seconden af te breken. Het was zeker niet het eerste gênante moment in de langdurige carrière van de 77-jarige voetbalbobo.

Ook Van Praag erkent dit in het AD. “Het begint potsierlijk te worden”, vindt hij. “De rede die hij onlangs hield bij het 150-jarig bestaan van de Engelse voetbalbond was bijvoorbeeld tenenkrommend. Ik vind het nu onderhand ook wel genoeg geweest met hem. Hij treedt af in 2015, zo is vastgelegd, en daar zal hij aan worden gehouden, lijkt me.”

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die vrijdag bij de WK-loting aanwezig was, sprak zich eerder nog milder uit over Blatter. “Een ongetwijfeld goede bedoeling, maar een ongemakkelijke situatie”, vond hij.

ook interessant

Feyenoord krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de nieuwbouwplannen voor het nieuwe stadion. De gerenommeerde Rotterdamse architect Rem...

We hebben absoluut het beste voor met Louis van Gaal, de succesbondscoach die Oranje naar een derde plek...

Hoewel Frank de Boer regelmatig chagrijnig is, bewaart hij meestal zijn kalmte richting journalisten. Na de pijnlijke nederlaag...

Geen wonder dat Johan Cruijff met liefde een enkeltje Spanje – Amsterdam koopt. De legendarische nummer 14 heeft...

In de zomerstop is blikken we terug op wat memorabele berichten uit het verleden. En dit, dit was...

De clubleiding van PSV geeft toe dat er in het afgelopen seizoen de nodige zaken misgegaan zijn. PSV...