Search
Close this search box.
Derksen gaat los over Oranje-dames

Derksen gaat los op Oranjedames: “Die rechtsbuiten met dat mannenkapsel is blind”

Een quote van Johan Derksen op de voorpagina, dat doet het altijd goed. RTV Drenthe was zo slim om de besnorde analist te vragen naar het vrouwen-EK. Johan stelde niet teleur.

Vooral de rechtsbuiten van Oranje, Shanice van de Sanden moet het ontgelden. “Die rechtsbuiten, die juffrouw met dat mannenkapsel, die is zo blind als wat”, stelt Derksen. “Maar die is hartstikke snel en gaat er dan langs, maar die heb ik niet één goede voorzet zien geven.”

Dat ging ten koste van de kwaliteiten van Vivianne Miedema, vindt Derksen. Over de spits van Oranje is hij wél enthousiast. “Dat is geen slechte spits, voor vrouwenbegrippen. De rechtsbuiten stal de show, maar Miedema had daar niks aan, want als ze een goeie voorzet had gegeven had Miedema er wel vijf meer gemaakt.”

Zelfs uitblinker Lieke Martens krijgt ervan langs van de sigaarsnor: “Op links loopt de prima donna. Die kan aardig dribbelen, maar die gaat altijd naar haar favoriete rechterbeen omdat ze met links niets kan.”

Of dat alles was? Tuurlijk niet. Derksen heeft zich ook gestoord aan de Oranje-gekte in ons land. “De vrouwen hebben op zich een geweldige prestatie geleverd, maar het was natuurlijk wel een hype”, vindt hij. “En er was verder geen alternatief, de Tour de France was afgelopen en het gewone voetbal nog niet bezig. Wij Nederlanders willen graag hossen, feestvieren en zuipen. Die meiden willen serieus genomen worden, dan krijgen ze ook een serieuze benadering.”

ook interessant

De schier onbekende Marcel Keizer is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van Ajax en dat is met recht een...

Een grote blunder van de Amerikaanse nieuwssite Breitbart dit weekend, toen zij een foto van de Duitse voetballer...

Jozy Altidore, kent u hem nog? De voormalig AZ-speler is na een kortstondig avontuur bij Sunderland neergestreken in...

Zlatan Ibrahimovic speelt de rest van zijn carrière bij Paris Saint GErmain. Dat vertelde de 32-jarige Zweed, die...

Je kan dan beschouwd worden als één van de beste voetballers aller tijden, dat betekent allerminst dat je...

Luc Castaignos is op weg naar Swansea City. FC Twente en de club uit de Premier League hebben...