Search
Close this search box.
Derksen gaat los over Oranje-dames

Derksen gaat los op Oranjedames: “Die rechtsbuiten met dat mannenkapsel is blind”

Een quote van Johan Derksen op de voorpagina, dat doet het altijd goed. RTV Drenthe was zo slim om de besnorde analist te vragen naar het vrouwen-EK. Johan stelde niet teleur.

Vooral de rechtsbuiten van Oranje, Shanice van de Sanden moet het ontgelden. “Die rechtsbuiten, die juffrouw met dat mannenkapsel, die is zo blind als wat”, stelt Derksen. “Maar die is hartstikke snel en gaat er dan langs, maar die heb ik niet één goede voorzet zien geven.”

Dat ging ten koste van de kwaliteiten van Vivianne Miedema, vindt Derksen. Over de spits van Oranje is hij wél enthousiast. “Dat is geen slechte spits, voor vrouwenbegrippen. De rechtsbuiten stal de show, maar Miedema had daar niks aan, want als ze een goeie voorzet had gegeven had Miedema er wel vijf meer gemaakt.”

Zelfs uitblinker Lieke Martens krijgt ervan langs van de sigaarsnor: “Op links loopt de prima donna. Die kan aardig dribbelen, maar die gaat altijd naar haar favoriete rechterbeen omdat ze met links niets kan.”

Of dat alles was? Tuurlijk niet. Derksen heeft zich ook gestoord aan de Oranje-gekte in ons land. “De vrouwen hebben op zich een geweldige prestatie geleverd, maar het was natuurlijk wel een hype”, vindt hij. “En er was verder geen alternatief, de Tour de France was afgelopen en het gewone voetbal nog niet bezig. Wij Nederlanders willen graag hossen, feestvieren en zuipen. Die meiden willen serieus genomen worden, dan krijgen ze ook een serieuze benadering.”

ook interessant

Voetbal Inside maakt meer kapot dan je lief is. Dat blijkt wel uit het verhaal van ‘Matchfixing-Marcel’, de...

Luis Suárez heeft in een interview met de Engelse pers aangegeven dat hij spijt heeft van twee fouten...

Met 323 doelpunten is Raúl met afstand de meest productieve Real Madrid-spits ooit. Na zijn vertrek bij de...

Het is sterk de vraag of Luis Suarez wel op tijd fit is voor het WK. De Uruguyaanse...

PSV-directeur Tiny Sanders gaat in het voorjaar van 2014 weg bij PSV. Dat maakte de Geldropper bekend tijdens...

Het hoge woord is eruit: Jan Versteegh is de Mol. Ruben Hein vulde als enige kandidaat de naam...