Search
Close this search box.
femke-heemskerk-olympische-spelen-2016

Wat nou geen EK? Voor deze 16 Nederlanders ga je deze zomer wél juichen

Je zou het haast vergeten, maar Nederlandse topsport heeft meer te bieden dan voetbal. Als we ietsje verder kijken dan onze neus lang is, kunnen we een prachtig lijstje samenstellen van landgenoten die ons deze zomer wél in extase zullen brengen!

16. Edward Gal

Voor deze 17 Nederlanders ga je deze zomer wel juichen
© Pro Shots

Paardensport: altijd één van de Olympische disciplines waar Nederland in uitblinkt. We moeten onze hoop deze zomer vooral vestigen op dressuurruiter Edward Gal, die de laatste twee jaar meerdere medailles binnensleepte op grote toernooien.

15. Kim Polling

Kim Polling Olympische spelen 2016
© Pro Shots

Polling pakte drie jaar op rij een gouden medaille op het EK, al moest ze dit jaar genoegen nemen met brons. De judoka gaat in Rio zonder twijfel voor een herkansing op gouden eremetaal.

14. Niek Kimmann

Niek Kimman Olympische Spelen 2016
© Instagram

Deze 20-jarige BMX’er pakte in 2015 verrassend de wereldtitel en bombardeerde zich daarmee plotsklaps tot kanshebber voor een gouden plak in Rio. Omdat de jongeling vorig jaar begon bij de senioren, stond hij nog nooit op de Olympische Spelen. Het is trouwens die rechter op de foto.

13. Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

Bouwmeester drukte haar talent voor het zeilen op de Olympische Spelen in Londen uit in een zilveren medaille. Eremetaal in Rio ligt zeker in het verschiet, te meer omdat Bouwmeester onlangs nog een toernooi in Brazilië op haar naam zette.

12. Marianne Vos

Marianne Vos Olympische Spelen 2016
© Instagram

Hoewel de Brabantse in een iets mindere fase van haar carrière zit, moet er altijd rekening worden gehouden met deze gelouterde wielrenster. Vos won op de Spelen van 2008 en 2012 gouden medailles.

11. Kiki Bertens

Bertens dendert door: halve finale Roland Garros
© Pro Shots

Kiki Bertens beleefde een droomtoernooi op Roland Garros, door met veel machtsvertoon door te stoten naar de halve finale in Parijs. Daar bleek tennisgigant Serena Williams helaas te sterk, mede omdat Kiki een lichte blessure had opgelopen. Het zou mooi zijn als de tennisster ook op Wimbledon voor een verrassing kan zorgen.

10. De handbaldames

Handbaldames Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

De handbalvrouwen waren in 2015 verliezend finalist op het WK en dat maakt de verwachtingen voor hun prestaties in Rio hooggespannen. Het bekendste gezicht van de ploeg is natuurlijk Estavana Polman, speelster van het Deense Esbjerg én de nieuwe liefde van Rafael van der Vaart.

9. Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo Olympische Spelen 2016
© Instagram

Het ging de Olympisch kampioene de laatste jaren niet altijd voor de wind, maar Ranomi bewees met een overwinning op de Swim Cup dat ze weer helemaal terug is. Hopelijk leidt haar goede vorm opnieuw tot een podiumplaats in Rio.

8. Femke Heemskerk

Femke Heemskerk Olympische Spelen 2016
© Instagram

De andere grote kanshebber op eremetaal in Rio. Met een zilveren medaille op het EK op zak lijkt Femke uitstekend in vorm voor de Spelen.

7. Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk Tour de France
© Pro Shots

Als je geen wielerfanaat bent had je misschien nog nooit van hem gehoord, maar Steven Kruijswijk was een sensatie op de Giro d’Italia. Hij droeg lang de roze trui, tot een stuurfout roet in het eten gooide. Hopelijk kan hij zijn kunstje in de Tour herhalen, maar dan zónder fatale blunder.

6. Tom Dumoulin

Tom Dumoulin Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

De bekendste wielrenner van Nederland maakt er geen geheim van dat een medaille op de Spelen zijn ultieme doel is, zelfs nog meer dan een mooie prestatie op de Tour. Ook daar zal de Limburger overigens gewoon van de partij zijn.

5. Sifan Hassan

Sifan Hassan Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

De Ethiopisch-Nederlandse hardloopster sleepte in haar piepjonge loopbaan (ze begon in 2011) de ene na de andere gouden plak binnen op kampioenschappen en het moet gek lopen wil ze in Rio naast eremetaal grijpen. Sifan behoort tot één van de grote kanshebbers op de 1.500 meter.

4. De hockeyers

Hockey Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

De hockeydames staan altijd garant voor een topprestatie op de Spelen, zo bewijzen gouden medailles in Peking en Londen. Ook de mannen doen het de laatste jaren niet onaardig, al hebben zij een ongelukkige loting: ze treffen vroeg in het toernooi regerend kampioen Duitsland.

3. Epke Zonderland

Epke Zonderland Olympische Spelen 2016
© Pro Shots

Olympisch goud op de rekstok leverde Epke in 2012 een heldenstatus op, maar verschillende valpartijen en blessures later was het maar de vraag of hij deze zomer naar Rio mocht afreizen. De Nederlandse turners zetten echter een knappe prestatie neer door zich, voor het eerst in de geschiedenis, als team te plaatsen voor de Spelen.

2. Max Verstappen

Max Verstappen
© Pro Shots

Het kan verkeren: na een overstap naar Red Bull en winst op het circuit van Barcelona behoort Max ineens tot één van de grote mannen in de Formule 1. Het belooft allemaal veel goeds voor de komende jaren, want de piepjonge coureur (18) kan nog lang mee.

1. Dafne Schippers

Dafne Schippers doet kleren uit voor hete shoot
© YouTube / Vogue

De druk op Dafne is immens na haar knappe gouden medaille op de 200 meter en zilveren plak op de 100 (WK Atletiek). Het is te hopen dat ze daarmee om kan gaan, want eigenlijk rekent heel Nederland op goud voor de talentvolle sprintster; het liefst twee keer!

ook interessant

Schijnbaar wordt er vanavond een wedstrijdje in Estland gespeeld, maar als je daar geen zin in hebt kun...

Frank de Boer heeft eindelijk zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken. De voormalig Ajax-trainer wordt coach...

Een bizarre tweet van een politieagent uit Maleisië. Na de verpulverende overwinning van Duitsland op Brazilië (7-1), feliciteerde...

Het zou goed kunnen dat er in de Eredivisie-speelronde van 22 en 23 maart geen wedstrijden gespeeld kunnen...

Dat kon Joël Veltman wel even gebruiken na dat pijnlijke puntverlies tegen FC Utrecht. Zijn vrouw Naomi is...

Als FC Twente-fan lesgeven op een school nabij Zwolle, dat was gisteren geen gelukkige combinatie. Het overkwam meester...