Search
Close this search box.
NOS-man spreekt voorkeur uit

NOS-man spreekt voorkeur uit: “Amsterdam de enige echte stad”

Als sportverslaggever van de NOS hoor je in principe onpartijdig te zijn, maar Henri Schut is in Het Parool glashelder. Amsterdam is zijn lievelingsstad. Sterker nog: de presentator noemt het zelfs de enige échte stad van Nederland.

“Ik kom van het platteland en wilde altijd al naar Amsterdam”, laat hij in de avondkrant los. “Na tussenstops in Zwolle en Utrecht woon ik er sinds 2004.” Dan: “Ik weet het zeker: Amsterdam is de enige echte stad van Nederland.””

Hoewel Schut niet expliciet uitspreekt dat hij ook voor Ajax is, blijkt uit een anekdote wel dat hij de club een warm hart toedraagt. Zijn eerste Amsterdamse ervaring was bij een wedstrijd van de ‘Godenzonen’. “Dat was in 1984. Ik ging met mijn vader naar stadion De Meer, waar Ajax tegen Go Ahead Eagles speelde. Een soort familie-aangelegenheid, want mijn moeders nichtje is getrouwd met Peter Boeve, die bij Ajax speelde. De broer van een aangetrouwde oom was Go Ahead Eaglesspeler Dwight Lodeweges. Ik herinner me dat Ajax met 0-2 achterkwam en met 7-2 won. Ik heb niet één doelpunt gezien, ik keek tegen allemaal ruggen aan, maar dat maakte niet uit.”

En zoals Schut een mening heeft over Amsterdam, heeft Johan Derksen dat over Henri:

ook interessant

Is het nou competitievervalsing of niet? De ene zegt van wel de andere van niet. Marco Boogers zwengelde...

Louis Talpe ken je wellicht van zijn rollen als Mega-Toby in de kinderserie Mega Mindy, of anders als...

Een wedstrijd in Brazilië liep dit weekend wel heel erg uit de hand. Tijdens het duel Baraùnas en...

Hij zou eigenlijk één van de grote sterren van het WK moeten zijn, maar Neymar laat zich vooral...

Iedereen weet wel zo’n beetje dat Facebook informatie over je verzamelt, maar wat ze nou precies van je...

Mario Balotelli beleefde bij Liverpool waarschijnlijk het slechtste seizoen in zijn carrière. De flamboyante spits wist afgelopen jaar maar...