Search
Close this search box.
NOS

‘NOS behoudt rechten Eredivisie’

De samenvattingen van het Nederlandse voetbal blijven de komende drie jaar nog bij de NOS te zien. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS woensdag bekendgemaakt.
Beide partijen sloten een overeenkomst voor de seizoenen 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017. Ook de radiorechten liggen bij de NOS. De liveduels blijven voorlopig nog live te zien bij FOX Sports Eredivisie.

“De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor ale livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS”, zegt directeur Frank Rutten van de Eredivisie. “We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

De NOS dreigde de rechten te verliezen aan RTL, FOX zelf of SBS. Rutten: “De keuze voor de NOS onderstreept eens te meer dat we met onze vrij toegankelijke zender FOX werken aan een plan voor de lange termijn, zoals vanaf de start altijd is benadrukt. De zender is pas 7 maanden in de lucht, terwijl onze horizon 12 jaar verder ligt.”

ook interessant

Jozy Altidore, kent u hem nog? De voormalig AZ-speler is na een kortstondig avontuur bij Sunderland neergestreken in...

De schandalige acties van enkele PSV-fans richting bedelaarsters hebben Spanje niet onberoerd gelaten. De krant AS beweert nu...

Robin van Persie en Arjen Robben hebben de shortlist voor de gouden bal niet gehaald. Lionel Messi, Cristiano...

Hierboven een live verslag van het gala van de Gouden Bal (Ballon D’Or), waar de beste speler van...

Geen enkele dopingtest van de UEFA in het afgelopen Europese voetbalseizoen is positief uitgevallen. Dat maakt de Europese...

Altijd mooi om te zien: voetballers die aan de hand van jonge kinderen het veld op komen. Ex-voetballer...