Search
Close this search box.
NOS

‘NOS behoudt rechten Eredivisie’

De samenvattingen van het Nederlandse voetbal blijven de komende drie jaar nog bij de NOS te zien. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS woensdag bekendgemaakt.
Beide partijen sloten een overeenkomst voor de seizoenen 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017. Ook de radiorechten liggen bij de NOS. De liveduels blijven voorlopig nog live te zien bij FOX Sports Eredivisie.

“De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor ale livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS”, zegt directeur Frank Rutten van de Eredivisie. “We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

De NOS dreigde de rechten te verliezen aan RTL, FOX zelf of SBS. Rutten: “De keuze voor de NOS onderstreept eens te meer dat we met onze vrij toegankelijke zender FOX werken aan een plan voor de lange termijn, zoals vanaf de start altijd is benadrukt. De zender is pas 7 maanden in de lucht, terwijl onze horizon 12 jaar verder ligt.”

ook interessant

Je kunt zeggen wat je wil, maar het meisje van Dries Mertens doet meer dan alleen de creditcard...

Max Verstappen is vanmorgen tijdens de GP van Japan op een knappe tweede plaats geëindigd. De jonge Nederlandse...

De kersverse vriendin van Rico Verhoeven is Naomy van Beem. De bokser zoekt het in de 'fitte' hoek,...

Op dit moment mag er nog geen reclame gemaakt worden door aanbieders van online gokken binnen het Nederlandse...

Ajax zal mogelijk zwaar loten tijdens de zestiende finales van de Europa League. De Amsterdammers, die uitgeschakeld werden...

Een nieuw droevig hoofdstuk in het verhaal dat Steven Gerrard in Los Angeles heet. Sky Sports ging de straten van...