Search
Close this search box.
Bizar: Noord-Koreaanse cheerleaders zijn seksslavinnen

Bizar: deze ‘vrolijke’ Noord-Koreaanse cheerleaders zijn seksslavinnen

De hele wereld verbaasde zich over de Noord-Koreaanse cheerleaders die in een synchroon dansje het Koreaanse ijshockey-team toejuichten. Een vermakelijk en bizar beeld, maar er gaat een donker verhaal achter de vrouwen schuil.

Het team van cheerleaders bestaat uit jonge meisjes, die al op 14-jarige leeftijd worden geselecteerd op een schoonheidsideaal. Ze vormen een orkest dat hooggeplaatste Noord-Koreanen moet ‘vermaken’, vertelt Noord-Korea-deskundige Remco Breuker aan het NRC.

Hoewel de meisjes een goede opleiding krijgen en hun familie er financieel op vooruitgaat, blijft het helaas niet bij musiceren. Hooggeplaatste leden van de partijtop mogen hun partner kiezen uit de meisjes. Dat geldt dus ook voor de Noord-Koreaanse leider Kim Yong-un. “In feite zijn dit potentiële haremslavinnen, te vergelijken met Japanse geisha’s”, legt Breuker uit.

In onderstaande video is dan ook te zien dat de dames streng in de gaten worden gehouden door lijfwachten. Nadat ze de Noord-Koreaanse sporters bij een paar wedstrijden hadden toegejuicht, werden ze in een bus teruggestuurd richting Pyongyang.

ook interessant

Sinds Cristiano Ronaldo brak met zijn oude liefde Irina Shayk zou hij een leger aan topmodellen, playmates én...

Ji Sung Park maakte aan het begin van dit seizoen de overstap naar PSV. Hij kampte in het...

Nee, het ging gisteravond weer bar weinig over voetbal in Voetbal Inside. Zo stuurde een kijker de vraag in...

Voetbalschoenen kunnen tegenwoordig niet meer gek genoeg. Waar zwart vroeger de standaard was spelen topspelers tegenwoordig op alle...

Het leek even alsof ze uit elkaar waren, maar vlogger Monica Geuze en aanvaller Lars Veldwijk zijn nog...

Soms vragen we ons wel eens af waar voetballers al die heerlijke chicks vandaan halen. Ook de wederhelft van Feyenoorder...