Search
Close this search box.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, hoe staan de topclubs ervoor?

Nu de Nederlandse topclubs weer zijn begonnen met trainen is het vooruitkijken ook begonnen. Uiteraard kan er in de komende tijd nog veel gebeuren, maar het speculeren op de grootste kanshebber op de titel kan alweer beginnen. Wie wordt er op Betcity tot grootste kanshebber op de titel gebombardeerd?

We bespreken in dit artikel de status van Ajax en PSV, de grootste kanshebbers op de titel in Nederland en kijken vooruit op wat er nog allemaal zal gaan gebeuren deze zomer. Voorlopig is Ajax volgens de bookmakers nog favoriet, maar op korte afstand volgt al PSV. Die club roert zich tot nu toe het meest op de transfermarkt. Feyenoord volgt op gepaste afstand, gevolgd door AZ, FC Utrecht en FC Twente. Daarom focussen we ons nu op Ajax en PSV.

Ajax

Voor liefhebbers van het Online Casino is een gokje op de titel van Ajax dus een kleine gok. Inzetten op een titel van de Amsterdammers levert je slechts tussen de 1,75 en 2 euro op. Maar is dat wel zo terecht? De nieuwe trainer Alfred Schreuder zal er alles aan willen doen om een sterk team op de been te brengen, maar veel van zijn spelers zijn gewild bij grote clubs in Europa.

Ajax verloor al aan het begin van deze transferperiode enkele basisspelers en moet ook in de komende tijd nog vrezen voor het vertrek van enkele sterkhouders. Mazraoui, Gravenberch en Haller verlaten deze zomer de club en ook Martinez, Antony en Timber staan in de belangstelling van veel Europese (top)clubs. Ajax zal zeker niet iedereen willen verkopen, maar de bedragen van tientallen miljoenen euro’s die geboden worden kunnen ook niet zomaar genegeerd worden. Ook Nico Tagliafico zal Amsterdam vermoedelijk verlaten. Hij kan voor 4 á 5 miljoen vertrekken.

Daartegenover staat dat Ajax zijn pijlen ook op enkele grote inkomende transfers heeft gericht. Het vertrek van Mazraoui en Gravenberch wordt vermoedelijk intern opgelost met Devyne Rensch en Kenneth Taylor. Voor Tagliafico wordt echter Wijndal als vervanger aangetrokken en om de voorhoede te versterken heeft Ajax Bergwijn al gekocht en wil de club ook Brian Brobbey terug naar Amsterdam halen.

Al met al lijkt Ajax de zaakjes dus aardig op orde te hebben. Mochten Martinez, Timber en/of Antony toch nog vertrekken, dan zal dit zoveel geld opleveren dat herinvesteren zeker mogelijk zal zijn.

PSV

Voor de Eindhovense club is het duidelijk, komend seizoen moet de aanval op Ajax ingezet worden. De afgelopen vijf jaar wist PSV geen kampioen te worden en daar moet in het komende seizoen verandering in komen. Met de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij zet PSV vol in op de titel en daarom roert de club zich ook flink op de transfermarkt.

Aan het begin van de transferperiode had PSV eerst wat minder nieuws te slikken. Spits Zahavi vertrok uit Eindhoven en ook smaakmaker en wereldkampioen Mario Götze koos voor een avontuur bij Eintracht Frankfurt. Daarna koos ook Ritsu Doan voor een vertrek, waardoor de club aan de bak moest. PSV maakte echter al snel duidelijk dat er goede vervangers voor de twee spelers gehaald zouden worden, en meer dan dat.

De clubleiding voegde al snel daad bij woord, want met talent Xavi Simons, international Guus Til, voormalig topscorer Luuk de Jong en de sterke doelman Benitez werden er al meerdere goede spelers binnengehaald. Ook Kai Hoever en Boy Waterman werden aan de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij toegevoegd.

PSV is daarmee echter nog (lang) niet klaar op de transfermarkt deze zomer, zo meldt onder andere journalist Rik Elfrink. Er is nog maar weinig geld uitgegeven aan de inkomende transfers, waardoor er zeker nog ruimte is in het budget.

Daarnaast is de club er veel aan gelegen om sterkhouders Cody Gakpo en Sangaré binnen te houden. Er is echter veel interesse voor beide spelers. Zeker is dat ze bij een vertrek allebei veel geld op zullen leveren, wat John de Jong dan weer kan gebruiken om in overleg met de nieuwe directeur Marcel Brands en trainer Ruud van Nistelrooij de selectie te verstevigen.

Er gebeurt dus genoeg in Eindhoven. De tijd zal het leren of ze het Ajax komend seizoen serieus moeilijk zullen gaan maken.

ook interessant

Het Zweedse elftal heeft enkele persoonlijkheden die qua sportiviteit niet altijd de hoofdprijs winnen: Zlatan Ibrahimovic en Ola...

Zlatan Ibrahimovic, altijd goed voor een controversiële uitspraak. De flamboyante Zweed was gisteren woest op de scheidsrechter na...

Real Madrid won gisteravond met maar liefst 7-3 van tegenstander Sevilla. Cristiano Ronaldo wist driemaal het net te...

Ah, eindelijk weer eens een nieuwe toevoeging aan deze ellenlange lijst van Cristiano Ronaldo-scharrels! Het gaat ditmaal om...

De Algerijnse voetballer Ali Sami Yachir was dit weekend verantwoordelijk voor een van de grootste missers die je...

Het zou zomaar kunnen dat er deze zomer weinig overblijft van het huidige Feyenoord-elftal. Volgens Voetbal International verwacht...