Search
Close this search box.
Knipsel

Nieuwe actie tegen racisme; De #banaanselfie

Op mooie wijze wist Daniel Alvés gisteren te reageren op een banaanincident bij Villarreal. Voor Neymar jr. een reden om een actie op te zetten via social media.

Eerst postte Neymar op Instagram een filmpje van het incident. Vervolgens sprak hij bij een anti-racismeclip harde woorden. “We zijn allemaal gelijk, we zijn allemaal apen. Stop racisme! Het is een schande dat dit in 2014 nog bestaat en het is tijd daar een stokje voor te steken. De manier om racisme op een dag voor eens en altijd te stoppen, is door te reageren zoals Dani dat gisteren deed. Vindt u dat ook? Neem een foto van het eten van een banaan! We gebruiken hetgeen ze tegen ons hebben in ons voordeel!”

Racisme is een groot probleem in Spanje en Dani Alves wordt er al jaren mee geconfronteerd. Vorig jaar gaf de Braziliaan een interview over het onderwerp, waarin hij vertelde dat racistische uitingen een alledaagse gang van zaken is. “Ik krijg bijna constant van alles naar me toe geschreeuwd in stadions. Natuurlijk, het kan best zo zijn dat de fans van de tegenstander me niet mogen en de gemoederen kunnen soms hoog oplopen, maar supporters zouden alleen hun eigen ploeg moeten aanmoedigen. Ik ben hier nu al tien jaar en ik maak het elk seizoen weer mee. Het gebeurt overal in Spanje. Zo lang racisme niet streng wordt aangepakt, verandert er niets.”

Hij hoopt met de bananenselfie de aandacht te vragen tegen racisme.

ook interessant

Usain Bolt heeft nooit een geheim gemaakt van zijn grote wens om profvoetballer te worden, maar afgaande op...

Louis van Gaal zal blij zijn dat hij van Hans Kraay jr. af is, zo getuige bovenstaande foto....

Tweede op de lijst van beste Zweedse sporters aller tijden. Fukking tweede! Zlatan Ibrahimovic kon het niet geloven....

Jorrit Hendrix; ook wel bekend als de PSV’er die niet zeker weet of hij kaal wil zijn of niet....

Kun je een potje FIFA op zijn tijd wel waarderen? Pas maar op: dit monster van een voetbalgame kan je meesleuren en...

Argentinië won gisteren op de valreep van Iran, door een mooie afstandsgoal van Lionel Messi. Natuurlijk kon ook...