Search
Close this search box.
Nieuw wielrensdrama: jonge renner sterft plotseling

Nieuw wielerdrama: jonge renner sterft plotseling

Er zat de afgelopen weken al een zwarte rand om de wielerkoersen, nadat de 23-jarige Michael Goolaerts overleed tijdens Parijs-Roubaix. De wielerwereld krijgt nu een nieuwe schok te verwerken.

Jeroen Goeleven, die zijn koersen rijdt bij het kleine Snake Cycling, werd door zijn familie dood aangetroffen in zijn kamer. Dat laat de vader van de 25-jarige sporter weten in een emotionele verklaring op Facebook.

“Onze familie is ten einde raad. Vanmiddag heb ik onze zoon Jeroen levenloos aangetroffen in zijn kamer. Onbegrijpelijk, we zijn in diepe rouw”, schrijft hij. “Er zijn geen sporen van zelfmoord, dat is duidelijk. Opnieuw een gemotiveerde jongeling die onverklaarbaar afscheid neemt. Gezien de jonge leeftijd is het een overlijden dat onderzocht wordt. Wij weten alvast dat er niets zal gevonden worden met betrekking tot het negativisme rondom het wielrennen waar hij momenteel zo veel voor deed. Vaarwel kampioen van Limburg. Onze wereldkampioen.”

Goeleven werd twee weken geleden nog provinciaal kampioen tijdrijden bij de amateurs. Op dezelfde dag overleed Goolaerts aan een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix.

ook interessant

Het is met recht een voetbaldwerg te noemen: de piepkleine staat San Marino, aan alle zijden omringd door...

Een rode kaart na minder dan een minuut, het gebeurde gisteren in Zweden. Maandagavond in de Zweedse tweede...

De NOS krijgt klappen uit alle hoeken. Het commentaar bij wedstrijden wordt verafschuwd, Colombianen voelen zich gediscrimineerd en...

De sportwereld reageert geschokt op het nieuws dat Johan Cruijff is getroffen door longkanker. Op de social media-kanalen...

Thierry Henry is dit seizoen de duurbetaalde analist van Sky Sports, maar begreep helemaal niets van de tactiek...

Evander Sno heeft zichzelf behoorlijk in de shit gewerkt. De oud-speler van Ajax deelde samen met twee familieleden...